2020 13. kitabı
Okunma: 14 Mart 2020 18:29
Bu kitap diriliş nesli olarak adlandırılan yeni neslin yani bizlerin gerçek İslam devletini kurmak için nasıl birer Müslüman olmamız gerektiğini ve bu devletin nasıl olması gerektiğini anlatıyor. Bu devlet kavramını siyasi olarak değil bir ülkü olarak , "Özülke" şeklinde adlandırıyor. İdeal olarak düşünülse de insanoğlunun yeterli çabayı göstermesiyle Allah'ın bunu bahşedeceğini belirtiyor. Elbette bunun için kişi önce kendisinden işe başlamalı. Ardından aile ve sonra da toplum gelmeli.Kendini Müslüman saymanın gerçek Müslümanlık olmadığını Müslümanlığı bir varoluş haline getirmek borcunda olduğunu belirtiyor. Yani varlığıyla insanlara bir çağrı olması gerektiğini söylüyor. Bir düşünün çevrenizde gördüğünüz, konuştuğunuz kaç Müslüman var size Allah'ı, İslamı hatırlatan ya da biz etrafımızdakilere halimizle tavrımızla neyi hatırlatıyoruz? Müslüman olduğunu söyleyen bizler içinde bulunduğumuz çağda türlü sıkıntılarla yaşıyoruz; insanoğlu her dönem sıkıntılar yaşadı ancak biz bugün çözümleri İslam'da aramaz olduk. Karakoç tarihi iyi bilmenin, Doğu'yu ve Batı'yı tanımak gerektiğinin altını çiziyor bu noktada. Yanlışıyla doğrusuyla geçmişteki medeniyetlerden ders almamız gerektiğini söylüyor. Bir Müslüman olarak bu dünya ve öbür dünya arasında denge kurmaktan gittikçe uzaklaşan bizler için rehber niteliğinde bir kitap, herkese tavsiye ederim.
Diriliş Neslinin AmentüsüSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 202222,4bin okunma