Yetenekli ressam Basil tarafından muhteşem bir portresi yapılan Dorian, portreyi “kendisi yaşlanacağı ancak portresi ilelebet genç ve muazzam kalacağı” için kıskanır ve bunun tam tersinin gerçekleşmesi için bir dilekte bulunur ve bu dileği kabul olur.
Yıllar geçtikçe yozlaşmış ruhunun sonuçlarını portrede gören Dorian, hedonist Lord Henry’nin de etkisiyle daha da dibe batar ve en son her şeye sebep olan portre ve kendi yaşamı üzerine bir karar verir.
Karakterlerin, özellikle Lord Henry’nin diyalogları ve düşünceleri altyapısı çok iyi hazırlanmış aforizmalar şeklinde veriliyor. Kitap boyunca onun konuşmasını istiyor ve mottolarını düşünebiliyorsunuz.
Çok dolu olduğunu düşündüğüm bir kitap ancak Lord Henry’nin de dediği gibi “tanımlamak, sınırlamaktır” , mutlaka kendiniz okumalısınız.