2020 13. kitabı
Okunma: 13 Mart 2020 00:01
Korku edebiyatını çok seviyorum ve kendisinden sonra gelen tüm vampir hikayelerinin esin kaynağı olan bu kitap korku severler için kesinlikle okunması gereken bir kitap. Hikayenin Romanya halkının o zamanki batıl inançlarından ve Kazıklı Voyvoda olarak bilinen, düşmanlarını kazıklara geçirip acı çekişlerini zevk içinde seyrederken ziyafet veren Eflak Prensi III. Vlad Tepeş hakkındaki inanışlardan yola çıkarak oluşturulmuş olması kitabın korku değerini artıran bir etken. Kitap kahramanların günlüklerinden oluşuyor ve olayların gelişmesi çok uzun sürüyor. Kahramanların olan biteni anlama sürecinin uzunluğu biraz sıkıyor okuyucuyu. Sonucun ise çok kolay ve ani olması heyecanı okuyucunun kursağında bırakıyor. Aynı şekilde kötülerin çok kötü oluşu ve vampirlerle savaşan karakterlerin çok iyi oluşu, birbirlerine karşı abartılı bir sevgi ve saygı gösterişleri, birbirlerine abartılı şekilde iyi davranışları da masallardaki iyilerin ve kötülerin keskin çizgilerle ayrılışını andırıyor, bu da kitabı biraz çocuklaştırmış ve gerçekçiliğini azaltmış ne yazık ki. Yaşamış bir kötüden ve halkın batıl inanışlarından yola çıkarak oluşturulan bir fantastik korku romanının bu şekilde basitleştirilip gerçeklikten uzaklaştırılması hayalkırıklığı oldu biraz. Ancak ne olursa olsun, Kont Dracula efsanesi her zaman yaşayacak, edebiyata, sinemaya konu olma konusunda hiçbir zaman modası geçmeyecek bir değer ve ilgi duyan herkesin okumasını tavsiye ederim.
DraculaBram Stoker · Can Yayınları · 20196,3bin okunma