···Okunma: 19 Mart 2020 01:41 Tutunamayanlar kitabının bendeki apayrı yerinden dolayı nasıl bir kitap ki, nasıl bir kısım ki birini bu kadar etkileyerek 724 sayfalık dev bir yapıtın ortaya çıkmasında katkı sağlayabiliyor diyerek büyük bir merakla kitaba başladım. Bu bağlamda kitabın başındaki Baki'nin sözünün ne kadar manidar olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.
Kitap, Kış, İlkyaz, Yaz ve Güz kısımları olmak üzere 4 kısımdan oluşuyor. Okuyuculardan genelde ilk kısmın biraz sıkıcı olduğunu duyuyorum ancak ben akıcılığı bozacak kadar sıkıcı olmadığını düşünüyorum. İlkyaz kısmıyla birlikte kitabın biraz daha akıcılığının arttığını söyleyebilirim. Eğer benim gibi Oğuz Atay okuduktan sonra Yusuf Atılgan okursanız, Oğuz Atay'ın kaleminin ne kadar Yusuf Atılgan'dan etkilendiğini görebilirsiniz. Anlatım dilleri, anlatım şekilleri, özellikle bazı kalıpları o kadar ayni gibi ki. Örneğin Oğuz Atay'ın birkaç kelimeyi birleştirerek yeni kelimeler türetme oyunu burada da mevcut. Ya da bazı kelime öbeklerini şifreleme oyununu da yine burada görmekteyiz. Genel olarak Oğuz Atay'ın kalemini seviyorsanız kesinlikle Yusuf Atılgan'ı da seveceğinizi söyleyebilirim.