Kadın Olmak Her Dönemde mi Zor Olur?
2020 8. kitabı
Okunma: 24 Mart 2020 13:25
Son sayfalarını gözyaşlarıma engel olamadan okuduğum kitap. Bu süreçte, bu durumda olmasam yine aynı duyguları yaşar mıydım, diye sorduğumda kendime “Muhtemelen yaşardım.” cevabını aldığım kitap. Normalde altını çizerek okurum kitapları, burada çizerek okuyacağınız bir şey yok ama hissedeceksiniz. Bir kadın olarak kaç senesinde yaşarsanız yaşayın binlerce çileyle hayatını devam ettirmeye çalışan kadınlardan sadece bir tanesini okuyacaksınız. Neden, diye sorgulayacaksınız. Neden?.. Hayata tutunan, çocukları için binbir fedakarlığı sergileyip hayattan umudunu kesmeyen bir kadının hikayesi... Ha bir de bir baba sevgisi var ki içinde inanın ki kendi sevgimi sorguladım. Evet, ailelerimizi biz çocuklar seçmiyoruz, kimimize muhteşem aileler denk geliyor ama yine de ne olursa olsun dedirtiyor. Varlıkları son bulduğunda “keşke” dememek için en azından. Yazarın belli bir yerde hiç keşke demeyeceği yerde, okurken aslında her şeyi de yapmış, babasına karşı gelmemiş, bile isteye kalbini kırmamış dediğiniz yerde o kadar çok keşkesi vardı ki... İnsan bir durup düşünüyor. Hepimiz hatalar yapıyoruz ve hepimiz de cezasını çekiyoruz ama ne çok çekmişsin o dönemde be Ayşe Kulin!.. Ayşe Kulin Hüzün - Dürbünümde Kırk Sene (1964-1983) Emine Bayrakcı
Hüzün - Dürbünümde Kırk Sene (1964-1983)Ayşe Kulin · Everest Yayınları · 20105,3bin okunma