Popular Science Türkiye - Sayı 82 (2019 Şubat)
2020 123. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2020 01:42
Çesitli konularda belli plan cercevesinde her ay düzenli bir makale yer almasi güzel olmus. - Paralel Evrenlerin Kapıları Yeni evren modellerinin hangisinin doğru olduğunu kesin olarak bilmek güç. Karadeliklerse bu noktada anahtar rol oynuyor. -Michio Kaku’nunkarmaşık evren kılavuzuSon dönemin en parlak teorisyenlerinden Michio Kaku, kozmosu anlamamız için bize rehberlik ediyor. -Fiziğin Temelleri Işık Hızının Ölçümü Işık hızı, yaşadığımız evrendeki fizik yasaları itibariyle özel bir yere sahip. Onu doğru bir şekilde ölçebilmek bu yüzden çok önemli. -Yaşamın Temelleri Hücrelerin Bileşimi Vücudumuzun yapıtaşlarını mercek altına aldığımız yazıda, bu alandaki bilgi dağarcığımızın tarihsel gelişimini de okuyacaksınız. -Bilimin Gelecekteki Adımları Karanlık Maddenin Peşinde Var olduğunu tahmin ediyoruz ama bunu kanıtlayamıyoruz. Karanlık madde üzerindeki sır perdesi aydınlanacak mı? -Dünya’da bir gezegen inşa etmek Bilim insanlarının laboratuvar şartları altında yaratmaya çalıştığı gezegen pek çok gizemi aydınlatabilir. - Yenilikçi Otomobiller - Yıldız Günlükleri - İşin Doğrusu - Matematik Yapmak - Sahadan Öyküler - Vücut saatimizin sırrı - Beynimizdeki zamanlama - Şekerin foyası ortaya çıktı - Hızlı moda - Kurbağalardaki adaptasyon - Akıllı dronlar - 3B yazıcılarda devrim - Haberler Gelecek - Gösteri zamanı - Çin’in Ay üssü planları - Suyu hidrojen yakıtına çevirmek - Yeni nesil antibiyotik - Elektrik üreten bakteriler
Bilim
Popular Science Türkiye - Sayı 82 (Şubat 2019)Popular Science Türkiye Dergisi · 2019125 okunma