Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

Türkiye’nin son on yılda sağlık harcaması 3,5 kat, ilaç harcaması ise 6,1 kat artmıştır. Bu rakam bile, ilaç üreticilerini tatmin etmemektedir. Mesela, bir ilaç üreticisi, “ Türkiye’de kişi başı ilaç harcaması ne kadardır?” sorusuna, “ ilaç pazarına baktığımızda ortalama kişi başına ilaç harcaması 130 dolar civarındadır. 130 dolarlık pazar oldukça düşük görünmektedir. Bunun yukarı çekilmesi elzemdir.” cevabını veriyor. Toplumun ilaç maymununa döndürülmüş bu hali, ilaç üreticileri tatmin etmekten bir hayli uzak görünüyor.
Çok sayıda yerli ve yabancı ilaç firmasında yöneticilik yapan Teoman Kalafatoğlu’nun, Global Sanayici Dergisi’nin Nisan 2010 sayısında yer alan mülakatı.Kitabı okudu
·
21 görüntüleme
Masalını Yitiren Dev okurunun profil resmi
Bu manada bilim adamlarına değer ver, beyin göçünü önle, üniversitelerini çağdaş hale getir, eğitimini ilkokuldan itibaren pozitif yap, fırsat eşitliği yarat, inşaatı durdur, evler arasına 100m koy, toprağı satma, senin kazanmadığını özelleştirme için satma, demokrasiyi yücelt, birey hakkını değerli kıl, her gördüğün toprağı görsel yeşil park yapma (sağlık açısından planla).. Neyse. Nefret eder durumdayım "yabancılara" kendi özrünü atanlardan. Nitekim, kişi başına 10 dolar olsun harcamamız. Hatta hiç para harcamayalım, sağlık bedava olsun ve kimsenin hastaneye gitme isteği bile kalmasın. Şeytan diye de bişi yok. İnsan insanın şeytanıdır, diye düşünürüm. Hayvanın felan şeytanı yok. Taşın toprağın hele hiç.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.