···Okunma: 27 Mart 2020 14:37 Nagila ne yazsa okurum diyebilirim fakat bu kitap çok farklıydı . Yazarın kalemi sade ve akıcı çok hızlı okuyoruz , betimlemeler aşırı değil ve okuyucuyu sıkmıyor . Ana karakterimiz Nazlı ; egoist , mükemmeliyetçi ve soğuk bir karakter. Böyle yazdığıma bakmayın okuduğumuz her bir sayfada aslında Nazlıdan kendimize ait parçalar buluyoruz . Nazlı aslında biraz da biz . Nazlı Aladağ saçını atkuyruğu yapmayı ve sınıf birincisi olmayı sever . Hikaye Nazlının bir dersten düşük not almasıyla başlıyor. Ve not yükseltmek için sınıfın en yüksek notunu alan Ezel ile bir Jane Austen ile ilgili bir ödev yapması gerekiyor. Bu ödevle Nazlı hayatında birkaç kapı aralıyor ve Nazlının sıradan gibi görünen ama sıradan olmayan hayatıyla ilgili birçok şey öğreniyoruz . Yaptıkları ortak ödevle Nazlı ile Ezel arasındaki oluşan bağa tanık oluyoruz. Kitapta geçen ve okuyucuyu başlarda çok etkilemeyen ama sonralarda merak uyandırıp rahatsız eden 'Nazlının hatırlaması gereken bir gerçek' var . Kitabın başından itibaren her şey sıradan gelse de son sayfalarda şoka uğrayabileceğiniz o gerçeği öğreniyoruz . Bu kitaba kesinlikle bir şans verilmeli . Nagila cidden çok güzel yazmış.