2020 2. kitabı
Okunma: 10 Mart 2020 15:14
Kitap, iyi yetiştirilmiş, soylu bir köpek olan Buck'ın kaçırılarak, hiç alışık olmadığı eli sopalı adamlara satılmasıyla değişen yaşamını anlatıyor. Ve bunu çok güzel bir şekilde yapıyor. Buck asil bir şekilde yetiştirilmiş olsa da hayatta kalmak için sopanın ve dişin yasasını çok çabuk kavramıştır. Bu yeni düzene hızlı bir şekilde uyum sağlamıştır sağlamasına ama asaletinden ödün vermemiştir, kırılmamıştır Buck. Sopanın hüküm sürdüğü bu vahşi doğada hep zekası, gücü ve çevikliğiyle ön planda olmuştur. Kitapta Buck'ın değişimini değil, doğasına dönüşünü görürüz aslında. Çünkü Buck evcilleştirilmiş, melez bir kurt köpeğidir. Vahşet onun doğasında vardır. Bir gün iyi kalpli bir adam tarafından sopadan kurtarılıp sevgi dolu bir yaşama kavuşsa da en sonunda uzaklardan gelen çağrıya kayıtsız kalamaz karakterimiz. Kitap nasıl değerlendirilirse değerlendirilsin iyi yazılmış, okunmaya değer bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Vahşetin ÇağrısıJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202443,2bin okunma