2020 9. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2020 23:10
6000 okuma... Bu yüzden okudum. Yazarın okuduğum ilk romanıdır, diğerlerini okuyacağımı sanmıyorum. Kitap arkasında yazıldığı gibi; yazar hiç de kalemini neşter gibi kullanamamış. Kanaatimce benzer türden çok kitap okumuş olmalı ki; bilirsiniz seri katil türü romanlarda genelde ritüel olur, katilin belirgin bir sapkınlığı olur, siz katili tahmin etmeye çalışırsınız. Bu da kısaca öyle olmuş. Kitapta benzetme ve betimleme örnekleri yok denecek kadar az, cılız kalmış. Özellikle de konusu itibarı ile feminizmi rahatlıkla ön plana çıkarıyor.********Spoiler**** Eğer katil bir kadın olsaydı romana karşı yaklaşımım daha farklı olurdu. Edebi yönden vasat diyebilirim, anlamadığım bu çevirmenler neden ayrı yazılması gereken kelimeleri ısrarla bitişik yazarlar? ( elmacıkkemiği) Kitabı okurken hiç de öyle yazıldığı gibi kan, vahşet abartılı değil. Hangi roman olursa olsun ben kitaptan bilgi de öğrenmek isterim ki; bu kitaptan tek öğrendiğim kanın kemik iliğinden oluşmasıymış. Bilmiyorum belki sıkı bir Jean-Christophe Grangé hayranı olduğum için yazarın ne kurgusunu, ne dilini beğendim. Kitapla kalın.
CerrahTess Gerritsen · Doğan Kitap · 201817,2bin okunma