İnce Memed incelemesi
2020 2. kitabı
Şimdi efenim okumayan okusun .kitap çok güzel diyip beğenmediğim kısımlara geçicem. 1 Kitapta halkın duygularına , düşüncelerine çok az yer verilmiş. 2 Yazar İnce Memed'e sadece eşkıya yönünden ağırlık vermiş . Ana karakterin daha fazla duygusal yanını görmek isterdim . ( Aslında kitapta sürekli olaylar oluyor böyle bir durum da yazarın , ana karakterin duygularına ağırlık vermemesi gayet doğal, ben sadece daha çok görmek isterdim) 3 Son kısımlara doğru olay örgüsü bana hiç gerçekçi gelmemeye başladı. 4 Kitaptaki karakterler ve onların konuşma şekli zaman zaman hiç uyuşmuyor , ben biraz daha kötü konuşmalarını beklerdim ( inandırıcılık açısından) 5 İnce Memedin bu kadar az zamanda usta bir eşkıya olması çokta inandırıcı değil ( hele o yaş ve cüsseyle) 6 Yazar bazen çatışma sahnelerini çok uzatmışken bazen kestirip atmış. En beğendiğim karakterler: Kerimoğlu ve Deli Durdu En beğendiğim kısım: ilk kez çakırdikenliğinin yanışı ( enterasandır ki çok rahatladım okurken , Yazar çok güzel anlatmış) Puanım : 7.5 İnce Memed Yaşar Kemal ANIL OCAK
İnce MemedYaşar Kemal · Ararat Yayınevi · 196774,3bin okunma