Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu
2020 5. kitabı
İncelememe şöyle bir sözle başlamak istiyorum.Hatırlama Gönül Dağı'ndaki ''Gül'' kadar güzel ise ''Unutulmak'' Hüzün Dağı'ndaki diken kadar acıdır. Her ne kadar tanınmış yazar R’nin hikayesini okuyacağız umuduyla başlasak da, asıl öykünün, kitap boyunca adını öğrenemeyeceğimiz bir kadının mektubu olduğunu görmemiz uzun sürmüyor.Yazar R kendisine gelen postaları incelerken ilgi çekici bir mektupla karşılaşıyor ve olaylar tam olarak burdan başlıyor. 13 yaşından 30 yaşına kadar aşık olduğu adama olan sevgisini,çocuğunun -ölü- yanında bir kağıt parçasına döken bir kızın hikayesini konun edinen bu kitap sizi derinden etkilemeyi başaracak türden.Yaptıklarından pişman olmayan dünyaya gelse yine aynılarını yapacağını söyleyen kızın adamla birlikte yaşamış olduğu anılara rahmen hatırlanmaması,her karşılaştıklarında farklı bir kişiymiş gözüyle bakılması sonucu ruhani düşüşlere giren kızın iç dünyası Usta Yazar Stefan tarafından bizz okuyuculara en saydam halde yansıyor.Yazar R de kızı çeken bir sürü özellik bulunuyor ve bu özellikler kızın adama daha fazla bağlanmasını sağlıyor. Stefan diyince ilk akla gelen eserler arasındadır.Yapılan eleştirilerin çoğundan yüksek not alan Stefan,yazdığı yazıların çoğunda betimlemeleri ve kusursuz anlatımıyla ün kazanmıştır.
Bilinmeyen Bir Kadının MektubuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022266,3bin okunma