·184 syf.····Okunma: 16 Nisan 2020 16:19 · Kitap listelerinde sürekli gördüğüm için okumak istediğim bir kitaptı. Çocuk kitabı olduğu söyleniyordu. Ama okuyunca büyükler için yazılmış olduğunu gördüm. Zeze'leri anlamak için..
Çoğumuzun kendi çocukluğundan bir şeyler bulacağı güzel bir kitap Şeker Portakalı. Okuyunca, yazarın bir yönüyle hep çocuk kaldığını düşündüm. Yoksa bir insanın çocukluk anıları bu kadar net hatırlaması, bu kadar güzel ifade etmesi olur şey değil.
Şimdi bende hatırlıyorum. Üzerinde oyun oynadığım, yaşlı bir incir ağacı vardı. Yerlere kadar eğilmiş bir ağaçtı. Üzerine rahat çıkabilmem için mi, yoksa yaşlı olduğu için mi, böyle duruyordu bilmiyorum. Bende Zeze'nin Şeker Portakalı'yla yaptığı gibi zamanımın çoğunu onunla oynayarak geçiriyordum. Bir sabah uyandığımda ağacı kestiler ve ben büyümeye başladım...
Şeker Portakalı, okuma listelerinde görüp aldığınız, ama okuyunca sizi pişman eden kitaplardan değil.
Güzel vakit geçireceksiniz eminim. En yakın zamanda tanışın Zeze'yle Ve tabiki Portuga'yla.