2020 115. kitabı
Öncelikle beni rahatsız eden kitap kapağındaki bu resim.Oysaki resimle içerik arasında bir bağlantı yok yani kimse kimseyi doğramıyor.sanırım feminizmi bu şekilde mi yansıtmaya çalıştılar #selyayincilik ile bu tartışılır. He bir de kitabın arka kısmında metnin orijinali verilmiş.Akademik çalışma yapacaklar için iyi bir tercih bu açıdanda #selyayincilik ı kutlarım. #felsefeizenan #ahmetmithatefendi nin "Letâif-i Rivâyat" serisinin üçüncü kitabıdır. Konusu #tanzimatdönemi yazarlarının değişik roman ve hikâyelerde ısrarla üzerinde durdukları "evlilik kurumu"dur.#ondokuzuncuyüzyıl Türkiye'si için evlilik kurumu bir "problem" teşkil etmektedir.Bu problemin temelinde kadın erkek ilişkileri bir türlü yerli yerine oturtulamamıştır. Ahmet Mithat Efendi bu hikâyede bir kadının yalnız bir erkekle evlenebildiği halde erkeğin birkaç kadınla evlenmesine karşı çıkar özetle bunu adaletli bulmaz. Hikâyenin ana teması kadının hürriyetidir.Buna göre de Ahmet Mithat Efendi ile #tanzimatedebiyatı ndaki ilk Türk hikâyelerinde feministliğe eğlimi görürüz. Okumanız bol olsun
Felsefe-i ZenanAhmet Mithat Efendi · Sel Yayıncılık · 2012211 okunma