Orta çağdaki şövalyelik serüvenlerine kendini adamış yaşlı bir adamın yani Senyör Quesada’nın hikayesini anlatıyor. Kendini bir şövalye senen senyör kendi gerçek adının çok ses getirmeyeceğini düşünerek kendine Don Kişot demiştir.Yola çıkarak devlerle, sihirbazlarla mücadele etmiştir oysaki ortada ne dev ne sihirbaz vardır.Sağduyulu ve Sadık seyisi Sancho Panza ile birlikte çeşitli maceralar yaşayarak sürekli başına bela açan Don Kişot’un namı diğer bölgelere yayılır ve alay ve dalga konusu olur.Bunu çok daha sonra anlayan Don Kişot aklını geri kazanır ama hayallerinin bir deli saçması olduğunu fark etmek ve yenilgi onu hasta eder.
Altında bir sürü gerçek yatan bu kitabı çok beğendim ama 12 yaşlarımda yani çok daha küçükken okusaydım üstümde çok daha büyüleyici bir etki bırakırdı ama biz yetişkinlerin de içinden çıkarabileceği bir çok mesajı içinde barındırıyordu bu yüzden okurken hiç sıkılmadım.Dili çok akıcıydı kendinizin veya kardeşinizin,çocuğunuzun okuması için kitaplığınızda bulundurabileceğiniz bir kitap.
Okuyalım ve okutalım.Kitapla kalın....
Don KişotMiguel de Cervantes