2020 27. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2020 16:30
Yu Hua’ dan okuduğum ilk kitaptı, anlatım harika, dil sadece ve kolaydı. Xu Sanguan küçük yaşta babasını kaybetmiş, annesi de onu terk edip başkasıyla kaçmıştır. İpek fabrikasında çalışmaktadır. Köyde yaşayan dedesi ve amcaları dışında kimse yoktur. Köye gittiği bir gün, insanların kan satarak para biriktirdiklerini ve köyde kan satabilen kişinin sağlıklı olduğunu söylerler. Köydekilerle birlikte kan satmaya başlar, kazandığı parayla da evlenir. Xu Yulandan Üç oğlu olur fakat biri görünüş olarak Sanguan’dan farklıdır. Yoksulluk üstüne yoksulluk yaşarlar, her defasında Sanguan kanını satar. Bir yandan da yaşanan Kültür Devrimi, kıtlık yılları anlatılır. Evlerden her şey toplanır yemekler lokantalarda yenmeye başlanır. Bu bölümde aç kalan çocuklarına size ağzımla yemek pişireceğim siz de kulaklarınızla yiyeceksiniz dediği bölüm gerçekten çok duygusaldı. Duvarlara afişler posterler asılır, tabi ki bizim ailemiz de bu olaylardan payını alır. . Yıllar geçer ve oğullarından birinin hastalanmasıyla tekrar kan satmaya başlar. Kitabın bitiminde birilerinin ölmediği bir son iyi geldi. .
Kanını Satan AdamYu Hua · Jaguar Kitap · 20184,402 okunma