Benim için yeri ayrı olan çizgi romanlardan biridir Civil war. Film vizyona girmeden önce bulup okumuştum. şimdi yıllar geçmesine rağmen tekrar okuma isteğim oldu. zaten günde 1 sayı (10-15dk) bir iş yaparken okunabiliyor. Şimdi fanboylar bana sallayacaklar 8 verip bir kaç eksi saydım diye. ama ben yine kendi bildiğimi okuyacağım :D :D Cidden bu çizgi romanı çok seviyorum. Büyük bir kapışma içeriyor. her zaman kötülerin kıçlarına tekme basan kahramanlarımız bu sefer özgürlükleri ve duruşları üzerine birbirleriyle kavga ediyorlar. Yazar iyi bir konuyu seçmiş ve çizimler çok hoş. Ben Hep Captain America'cı olmuşumdur :D :D daha asil bir duruşu vardır benim için. filmlerde de hep onu tutmuştum. Çizgi romanda ona yakın olsam da Steve'de tam anlamıyla tutmadığım yerler vardı. (punisher dövmesi,son savaş,çabuk hidetlenme vb. meselesi gibi) iron man'ı ise end game kadar çok sevdiğim söylenemez ama burada da ona da hak verdiğim taraf oldu. burada tam bir taraf seçecek olursam. Strange seçerdim :D :D reis haklı yani iki tarafta kendince haklı değip arkasına yaslanıyor. Siz hangi taraftarsınız ?Bu eseri okuyup taraf seçme kısmı bakış açınızla alakalı :) Ama kitabın eksileri yok değil. Bana sorarsanız özgürlük metni pek iyi doldurulamamış. Daha kaliteli bir geçmiş veya daha büyük sorunları olabilirdi. Cidden bazen ulan oturup adam gibi konuşun halledin denebiliyordu. cidden konuşulup halledilecek şeyler bunlar. iki tarafı da memnun edecek tonla fikir çıkar. FİLMDE bu çok daha iyi işlenmişti. Çünkü Buck gerçeği vardı. oturup konuşmak bile işe yaramıyordu. Bu yüzden bu 1 puan kırıyor. çünkü okurken bunun için mi diyorsunuz? (ben öyle düşünüyorum özgürlüğü ve kimlik açığa çıkması ve çevredeki ailevi insanların tehlikeye atılması iyi anlatılmamış. ki normal o kadar karater var buna sıra gelmemiş.) Bir de daha kesinlikle hüzünlü bir son olabilirdi. bunu da sonrasında çıkan çizgi roman yüzünden söylüyorum. Captain America: Captan America'nın Ölümü Cilt 1 :D :D Neyse kesinlikle okuyun beğeneceksiniz :) Karakterlerin kapışması bile yeter :) Bu sefer film daha iyiydi demiyorum. Filminde kendince eksileri vardı bununda kendince artıları vardı :) yani ikisi de kafa kafaya benim için :)