2020 25. kitabı
KİTAP TAVSİYEM ALINTILAR Aşk ve ben,gece ve gündüz gibiyiz... Ölümün de bir amacı olmalı,değil mi?Ben sevdiğim için ölürüm.Ya sen? (Şahsen Ben sevdiğim için ölmem,ölüp de O'nu başkalarına bırakmam. ) Hem kalbi, hem hayalleri acır mı insanın?Acıyor işte... Çaresizlik, insanın en büyük ve en acımasız düşmanı... Yaşamak bana ağır bir yük gibi geliyor,hamallık yapıyorum... Acılarını dindirmek için,başka acılar şart mı? Birilerine güvenmeyi,çoktan unuttum... Kimseyle konuşamamak,berbat bir his... Darmadağın olmuş bir yüreğin,harabe gönlünde,uçmaya gayret eden kanadı kırık bir kuştu... Zor olan,kabul ettiğin ile yaşamayı öğrenmek... KİTAP HAKKINDA Kerem ve Meri... İki farklı insan,iki farklı hayat ve kaderin onları buluşturduğu hastane ve fuhuş yapılan otel odası... Öyle bir hikâye ki,insanın duygularını alt üst ediyor.Yarın devam ederim diyemiyor ve başladığınız gün bitiriyorsunuz kitabı.Bırakırsanız eğer cenin pozisyonunda yatıp ağlarsınız çünkü...En iyisi bırakmadan o ambiyansı yaşayarak okumak...Kitaptan kısaca bahsetmek gerekirse : Kerem Üsteğmen ve teskere almasına bir hafta kalan,üç gün üç gece düğünüm olacak diye anlatan arkadaşı Serdar'ı yanlışlıkla vuruyor ve bir süreliğine görevden uzaklaşıyor.Annesinin uygunsuz hayatı yüzünden,kadınlara olan ihtiyacı bedensel ihtiyaçtan fazlası olmamış,kadınlara güvenini yitirmiş,candan aile ortamlarına hep özenmiş,mutsuz büyümüş bir adam.Annesinin uygunsuz yaşantısından dolayı o..... çocuğu diye hitap edilip,aşağılanan Kerem,dayısının kendisine doğum gününde hediye ettiği asker kiyafetleri sayesinde bu mesleği seçmiş ve insanlardan uzaklaşmıştır. Öte yanda ise Meri,öz teyzesi tarafından birçok eziyete maruz kalmış,mirasın kendisine kalması için öldürülmeye çalışılmış veterinerlik okuyan güzel bir genç kızdır.Babası Tahran da ibret olsun diye uluorta asılan Meri,o günden sonra kulaklarında annesinin acı çığlıklarıyla yaşamıştır.Kerem ve Meri niçin aynı hastanenin ayrı odalarındaydılar onu okuyunca öğrenin dostlar. Bir ay sonra,teyzesinin evinden kaçan Meri,bir hayat kadını olan Süreyya ile pansiyon odasını paylaşıyor.Pansiyonun.fuhuş yatağı olduğunu öğrendiğinde ise zor anlar yaşıyor... Kerem'e hayat kadını olarak tanıtılan Meri Kerem'den kaçıyor ve bu kaçma esnasında başına kötü olaylar geliyor... Bir sebeple Meri ile yine karşılaşan Kerem,onu peşindeki insanlardan kurtarmak için evine götürüyor ve hikâye burada başlıyor... Meri'nin peşinde kimler var? Meri bir çete üyesi mi? İran devleti Meri 'yi niçin arıyor? Televizyona çıkan kadın kim?Niçin Meri yi bulana ödül vereceğini söylüyor? Kerem kimlerle niçin dövüşüyor? Perde arkasında gizli olayların döndüğü senaryoyu kim yazmış? Kerem dayısının damadı mı olacak? Yasadışı dövüş yaparak para kazanan kim? Hesabında trilyonlar olan zengin prenses de kim? Serdar'ın ölümünden sonra ölmek isteyen Kerem'in içindeki çiçekleri kim yeşertti? Kerem'in kapısını kırmakla tehdit eden kadın kim? Ela Kerem'i evlenmeye ikna ediyor mu? İran/Şiraz da neler yaşanıyor? Yoksa aramızda bir örgüt üyesi mi var? Barney de kim? Meri niçin onun arabasında? Amir ve Hamit Meri'yi nereden tanıyor,onu bulacaklar mı? Tüm bu soruların cevabı ve daha fazlası kitapta saklı. En heyecanlı yerinde kitabın bitmesi beni çılgına çevirse de,kitabın devamını merakla bekliyorum Güzel ve farklı bir hikâye ile kucaklaşmak istiyorsanız kitabı mutlaka okuyun Duygu Songül Kahraman a emekleri için Teşekkür ederim Tavsiye Ederim Sevgiler ZeHra Gaylan
Firak 1Yılçay Atar · Yılkad Yayınları · 201930 okunma