Aralık 2019
Yılkad Yayınları

2020 155. kitabı
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere öyle bir kitap yorumuyla geldim ki tam benlik tam tarzım okumaktan zevk aldığım tür. Ahhh yazarın kalemini gelincik serisinden bilmiyordum zaten ve bu kitabı okumak için can attım ve sonunda okudum şükür Tabi bu arada gelincik serisinin üçüncü ve son kitabı da yakında bizlerle olacakmış ona da çok sevindim. Yazarımızın dili o kadar sade ve sürükleyici ki ve kurgusu da süper olunca bir gece de okudum. Spoiler içerir Kerem, çocukluğun da annesi yüzünden çevreden hor görülen, dışlanan, aşağılanan bir adammış. Ama hayata tutunmuş. Annesinden nefret ettiğini söylese de içten içe onu affetmiş bence. Sert ve yakışıklı çehresinin altında aile hayatına, sevgiye hasret duygusal bir adam. Sevgiye sevilmeye hasret ve onu kimsenin sevemiyeceğini düşünüyor. Yakışıklı Kerem'imiz asker ve nöbette iken istemsizce soğuğun etkisi ile yaptığı bir hata ile yaşamaktan vazgeçmiş. Kafes dövüşlerinde ölümü arzuluyor. Meri, çok güzel bir acem kızı. Ama talihi kötü babasını ve annesini kaybettikten sonra yasak yollardan canını kurtarmak için Türkiye'ye kaçıp, annesinin üvey kardeşine sığınır. Ama öyle bir teyzesi var ki Meri, morgda uyandıktan sonra akıl hastanesine kapatılır ve canını kurtarmak için oradan bir hasta bakıcının yardımı ile kaçar ve Süreyya ile karşılaşır. Ah ne iyi insan Süreyya der ona kapısını açmıştır. Süreyya onu bir müşterisinin arkadaşına pazarlar. Ve ta ta tammmm Kerem ile Meri böylece karşılaşmış olurlar. Ondan sonra ne mi oldu ooooo o kadar çok şey oldu ki ama daha fazla spoiler vermem Meri nereden ve kimden kaçıyor? Meri'nin üvey teyzesi ne istiyor ondan? Meri nasıl oldu da morgda uyandı? neden? Kerem ile Meri arasında neler olacak? Kerem ne gibi bir hata yaptı da yaşamaktan koptu? Meri deli mi? Kerem, Meri'nin hayatını
2022 8. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2022 13:58
“Şanssızdık, hem siz hem biz. Gökten indi bahtsızlığımız, buna görünmez kaza denir” ,Fournier’in bu sözünü çok severim ve Firak’ı okumaya başladığımda karakterlerin acı tecrübeleriyle devamlı zihnimde dönen bir cümle oldu. Nerede gerici bir rejim varsa düzenlenmesi güç ve hayatı alt üst eden sonuçları oluyor maalesef. Acı bir gerçek var ki, o veya bu gerekçelerle gerici olmayan çok az rejim var dünyada. Yıkımı çok güç ve yerine gelecek olan rejim ve bunu oluştururken insanlığı görmezden gelmemek ve de vahşet sahnelememek de ne önemli şey. Bunu başarabilen bir millet yok tabi. Fakat hayat acı şeyler fotoğraflıyor ve hatıraları can yakıyor. Saf ve tertemiz bir kadın Meri ve İran’ın karanlık yanını ciddi kayıplarla sırtlamış. Kabus dolu şeyler yaşayarak ülkesini terk etmek zorunda kalıyor. Yaşamının geri kalanını nasıl sürdüreceğini bilemeden, umutla teyzesine sığınıyor. Ama karakteri menfaatine göre şekillenen insanların ellerine düşüyor. Kerem çocukluğunda annesi yüzünden çevresi tarafından dışlanan bir adam, buna rağmen hayata tutunmayı ve itiraf etmese de onu affetmeyi başarabilmeyi umuyor. Ve bu iki talihsiz insanın yolları kötü hadiseler sonucunda birbirleriyle kesişiyor. Devamında ise muazzam bir öykü, kurgu, heyecanla takip ettiğim bir hikaye çıkıyor. Bazı yazarların kalemini, kurgusunu ve hikayede anlatmak istedikleri duygu çeşitliliğini çok seviyorum. @ataryilcayofficial da bana bu harmanlanmış duygusal okuma keyfini yaşatan nadide yazarlardan oldu. Ona bin teşekkür ederek Gelincik serisine başlıyor, Firak 2’nin çıkmasını heyecanla bekliyorum.
2020 40. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2020 20:42
Meri'ye kalan miras akrabalarını ona karşı cephe almasına de onu ortadan kaldırmasına kadar cüret etmelerine sebep oldu. Peki neler olacaktı. Meri'ye rapor çıkartıp bankadaki parasına ve kartlarına el koymayı düşünürken hiç olmaması gereken şeyler oldu Meri'nin başına gelenler bir solukta okunabilecek şeyler olsa da içten içe insanı düşündüren konular. Tavsiye ederim kitaplık kalın..
Firak 1
2020 37. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2020 22:09
Keyifle okuduğum kitaplar arasına bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşarken.. Söze nasıl başlasam bilemedim... Kerem'in silahindan çıkan kurşun arkadaşına isabet etmesiyle görevinden ihraç edilir.. Diğer taraftan Meri anne ve babasını hain saldırıda kaybetbesiyle soluğu Istanbul'da alır Üvey teyzesine sığinmasıyla dünyası başına yıkılırken, Üvey teyzesinin hain tuzağı ile kendini olmadik yerde bulurken, Kerem ile yolları kesişir.. Yağmurdan kaçarken doluya tutulduğunu düşünen Meri ne yaptığını bilmeden istanbul sokaklarında koşar adımlar ile kaçarken Kerem elini tutar ve evine götürür. Günlerce aç ve susuz dolaşan Meri ne yaptığını bilmez iken Kerem'in şefkati karşında ne yaptığını bilmez bir o kadar da ürkek ve korkak gibi denize düşen yılana sarılır misali Kerem'e sığınır. Kerem 'in evde olamadığını fırsat bilen Ela kapıya dayanır ve Meri'ye hakaretler savurken Kerem gelir ve Meri Kerem'den bir umut arar. Diğer taraftan Levent komutan ve Zafer"in gelmesi ile kabus dolu günler geri gelmesiyle Kerem'in kollarına sığınan Meri dünyası başına yıkılırken. Uzatan gelen babasının arkadaşının gelmesiyle iki gencin yolları ayrılmasıyla aşk kapıyı aralamış farkında olmadan. Filim şeridi misali okuduğum tadı damağımda kalan bu güzel eseri bize sunan @Yılçay hanıma tşk eder @kitapdelisifatma öncülüğünde okuduk Kesinlike kitaplığınızda yer almalı diyor ve Firak 2 sabırsızlıkla bekliyorum canım yazarım keyifle okudum Emeğine sağlık kalemin hiç susmasın. Sevgiyle ve muhabetle Şiire Sevdalı Şaire Beyhan Uygur
İlişkiler
2020 25. kitabı
KİTAP TAVSİYEM ALINTILAR Aşk ve ben,gece ve gündüz gibiyiz... Ölümün de bir amacı olmalı,değil mi?Ben sevdiğim için ölürüm.Ya sen? (Şahsen Ben sevdiğim için ölmem,ölüp de O'nu başkalarına bırakmam. ) Hem kalbi, hem hayalleri acır mı insanın?Acıyor işte... Çaresizlik, insanın en büyük ve en acımasız düşmanı... Yaşamak bana ağır bir yük gibi geliyor,hamallık yapıyorum... Acılarını dindirmek için,başka acılar şart mı? Birilerine güvenmeyi,çoktan unuttum... Kimseyle konuşamamak,berbat bir his... Darmadağın olmuş bir yüreğin,harabe gönlünde,uçmaya gayret eden kanadı kırık bir kuştu... Zor olan,kabul ettiğin ile yaşamayı öğrenmek... KİTAP HAKKINDA Kerem ve Meri... İki farklı insan,iki farklı hayat ve kaderin onları buluşturduğu hastane ve fuhuş yapılan otel odası... Öyle bir hikâye ki,insanın duygularını alt üst ediyor.Yarın devam ederim diyemiyor ve başladığınız gün bitiriyorsunuz kitabı.Bırakırsanız eğer cenin pozisyonunda yatıp ağlarsınız çünkü...En iyisi bırakmadan o ambiyansı yaşayarak okumak...Kitaptan kısaca bahsetmek gerekirse : Kerem Üsteğmen ve teskere almasına bir hafta kalan,üç gün üç gece düğünüm olacak diye anlatan arkadaşı Serdar'ı yanlışlıkla vuruyor ve bir süreliğine görevden uzaklaşıyor.Annesinin uygunsuz hayatı yüzünden,kadınlara olan ihtiyacı bedensel ihtiyaçtan fazlası olmamış,kadınlara güvenini yitirmiş,candan aile ortamlarına hep özenmiş,mutsuz büyümüş bir adam.Annesinin uygunsuz yaşantısından dolayı o..... çocuğu diye hitap edilip,aşağılanan Kerem,dayısının kendisine doğum gününde hediye ettiği asker kiyafetleri sayesinde bu mesleği seçmiş ve insanlardan uzaklaşmıştır. Öte yanda ise Meri,öz teyzesi tarafından birçok eziyete maruz kalmış,mirasın kendisine kalması için öldürülmeye çalışılmış veterinerlik okuyan güzel bir genç kızdır.Babası Tahran da
FİRAK 1 / YILÇAY ATAR
2020 9. kitabı
FİRAK 1 / YILÇAY ATAR KİTAP SAYISI: 226 Kerem'in bağırışı herkesi derinden etkiledi. Yaşlarla ıslanmış gözlerini Levent'in gözlerine çevirip zorla da olsa konuşmaya çalıştı. "Biraz olsun sen de hatırım varsa vur beni!" Sesi boğuk çıkıyordu. Kafasına dayanmış namlunun ateş almasını ümit etti. KİTAP YORUMUM: iran rejiminin getirisi olan Meri ile Kerem'in yollara acı bir şekilde çakışır. Bazen yanlış yerde yanlış zamanda bulunursanız eğer istemeden de olsa önyargıların getirdiği acımasız düşünceler ile seni önce kafalarında yargılarlar, sonra sen ne yaparsan yap infaz ederler. Meri babası ve annesi haksız yere öldürüldüğünde Türkiye'ye kaçmaktan başka çaresi kalmamıştı. Teyzesinin evine sığındı ama bazı insanların para için maalesef yapacakları şeylerin sınırı yoktur. Kendi işine yaramayan anne ve babasını kurtaramayan büyük servet teyzesinin aç gözlülüğü ile paraları harcanmaktaydı. O açlıktan tanımadığı kişilere güvenerek ayakta kalmaya çalışırken teyzesi onun parası ile aç gözlerini doyurmaya çalışıyordu. Meri'nin aslında Kerem'e güvenmekten başka çaresi yoktu. Ama Barney geldikten sonra halen Kerem ile görüşmek istemesi yeni bir aşkın başlangıcı mı yoksa? Gerisini sizler okuyup karar verin. Şeyhin iki yüzlü kendine göre insanların hayatını mahfetmesine, cahil getirisi ile insanları yargılayıp infaz etmesine insan çok sinirleniyor. Teyzeye de çok sinirlendim ama ah almak diye bir şey var. Sonuna çokta üzülmedim. Levent ise yapması gerekeni yapıyor. o an ki şartlar ne gerektiriyorsa. Kitabın devamı Firak 2 eseri ile devam ediyor. Ben devamının çıkmasını sevgiyle bekliyorum. Yazarımızın kalemine sağlık. DUYGU SONGÜL KAHRAMAN
2021 15. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2021 19:36
Kitabın her sayfası ayrı heyecan ayrı aksiyon. Kerem bir asker ama küçükten beri kaderi bir türlü gülmemiş yüzüne. Meri, Keremin deyişiyle Acem kızı 18 yaşına kadar kaderi gülmüş ona ama maalesef son bir yılda felaketler zinciri peşini bırakmamış. Bu iki kadersiz birbirleriyle çok kötü bir ortamda karşılaştılar. Bu karşılaşma belki kötüye giden kaderlerini düzeltir diyecektim ama maalesef şimdi de İran rejim adamlarının acımasızlığı peşlerinde. Levent komutan acaba koruyabilecek mi bu iki kadersizı. İnanılmaz güzel bir roman ama o kadar heyecanlı bir noktada kaldı ki. İkinci kitabı sabırsızlıkla beklemek durumundayız. Keyifli okumalar.
Saklı kalmış şaheser #Firak1
2025 109. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2025 22:44
Merhabalar #firak1 kitabının yorumu ile geldim. Kerem çocukluğunda babasız büyümüştür, bir kaza sonucu arkadaşı Serdar ' ı vurmasıyla girdiği ruhsal bunalımlardan hayatı mahvolur. Serdar ' ı kaybetmek onda derin yaralar açar, olmadık işlerde para kazanmaya başlar. Meri İran kökenli, Newyork 'da doğmuş , 19 yaşında Amerikada veterinerlik okuyor.Babasi idam edildikten sonra annesi hapse girer, ailenin tek varisidir. Teyzesinin mirasına konmak istemesi, Meri için aklı dengesi bozulduğuna dair rapor alması ve Kerem ile hiç olmadık yerde karşılaşmaları. Teyzesinin aniden öldürülmesi, şirketlerinin avukatı Barley'in Meri ' yi bulması ,Kerem'in bir anda tutuklanması . Bazı konular yarım kaldı, bakalım Meri ile Kerem'i neler bekliyor bende de çok merak ediyorum. Firak 2 lütfen çabuk çıksın. (Alıntıdır) firak Firak 1 Yılçay Atar
Firâk
2020 4. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2020 23:07
Meri babası İran'da asıldıktan sonra kaçak yollardan Türkiye'ye kaçmıştır. Türkiye'de annesinin üvey kız kardeşine sığınır,fakat teyzesinin asıl amacı Merinin akıl hastası olduğuna dair rapor alıp Merinin tüm mal varlığına konmaktır. Bu arada Kerem komutan yanlışlıkla nöbette arkadaşını vurmaktan ordudan üç ay ihraç edilmiştir Kerem ve Merinin yolu bir şekilde kesişir.Kerem ona evini açar,Meri başına gelenleri Kereme anlattığında ona yardım edeceğine söz verir Bir sabah haberleri dinlediklerin de Merinin teyzesi televizyonlara çıkıp yeğenini bulana ödül vereceğini duyurur. Öte yandan İran'da muhafazakar kesim yöneticileri Merinin yakalanıp ülkeye geri getirilmesi için düğmeye basarlar. Malesef Meri ve Kerem için zaman daralmaya başlamıştır. Acaba Kerem Meriyi kurtarabilecek mi Meri için tüm bu kabus bitecek mi Yine muhteşem yazmış yazarım ️ Çok beğendim okurken sanki bende onlarla birlikte yaşadım her şeyi . Yazarım kaleminiz daim okurunuz bol olsun sabırsızlıkla ikinci kitabı bekleyeceğim Bu tarz severlere kesinlikle okumalarını tavsiye ederim # Kız,pencerenin dış korkuluğu küpeşte ye çıkmış, güç bela dengede durmaya çalışıyor saçları rüzgarda uçuşuyordu. Kerem güçlükle yutkundu İn ordan aşağı ! Neden göğsü dehşetle sıkışmıştı ki ?
2020 12. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2020 01:04
Zavallı Meri ailesini kaybettikten sonra İran' dan Türkiye'ye teyzesinin yanına kaçmıştır, onları ailesi gibi göremi ve hayata tutunmaya başka bir isteği yoktur. Ama teyzesinin niyeti başkadır, Meri'nin mal varlığını ele geçirmek ve ondan kurtulmaktan başka bir amacı yoktur. Bir tesadüf sonucu görevinden geçici bir süre için ihraç edilen Komutan Kerem ile tanışır ve Kerem komutan ona yardım etmeye karar verir, ama teyzesi Meri için çok kötü bir plan yapmış ve uygulamaya başlamıştır. Bundan sonra Meri ve Kerem komutan için zor günler başlar. Meri teyzesinin kurduğu plandan kurtulabilecek mi? Meri ile Kerem komutanı nasıl bir son bekliyor? Bu soruların cevabı bu güzel kitapta serinin devamını da heyecanla bekliyorum. Yılkad Yayınları