·584 syf.····Okunma: 20 Nisan 2020 13:27 Bozkurtlar romanı insanı hakaten o döneme götüren o anları sanki oradaymışcasına yaşatan ileride ne olacak diye düşünürken sanki kendi geleceğini düşünen bir insan edası katıyor insana. Kimi zaman onbaşı pars, Yamtar, sançar, gökbörü, bögu alp olup düşünürsün kimi zaman kürşad olup düşünürsün.
Ama kitapta asıl anlatılmak istenen devletin türk için bir vazgeçilmez olup devletinin yönetimini senin gibi düşünsün düşünmesin başka ırklara teslim edip onları devletde söz sahibi edersen devletin yıklacağını ve bu yıkılışın senin ırkının bedenen kültüren vs. yok olmaya kadar tehlikeli bir yola soktuğunu gösterir. Türkleri zayıf gördüklerinde diğer milletlerin hiç acımayacağını köle gibi eziyet edeceklerini gösterir. Yalnız o esaretten kurtulmak için ne gerekiyorsa yapacak ölüm ile oyuncak gibi oynayacak yiğitler ihtiyaç duyulduğunu gösterir. Kürşad ve 40 çerisi 2. Göktürk devleti kuruluşunda büyük bir rol oynadığını gösterir.
Bu kitap bana şuan gene Çine esir olan Türkistanlıları ve yabancı ahlaklara esir olan aslında özgür olduğunu zanneden fakat her türlü kültüründe töresinden uzak yaşayan Türk kavimlerini hatırlatıyor.