···Okunma: 19 Nisan 2020 01:27 Allah' ım ben bu büyülü dünyadan neden çıkamıyorum? Bu kitap da ilki kadar muhteşemdi. Okurken kitabın içinde kendimi kaybettim resmen. Sırlar Odası ve Slytherin Vârisi, beni içine çeken bölümler olurken Aragog ise en çok gerildiğim bölümdü. Hatta rüyama girmesin diye dua ettiğim bölüm.. Sadece filmini izleyenler izlemekle kalmayıp okumalı diyorum ve kitabın konusuna geçiyorum.
Yaz tatili pek iyi geçmeyen Harry' mizi Hogwarts' ta büyük bir tehlike beklemektedir. Slytherin vârisi, Sırlar Odası' nı açmıştır ve öğrencileri taşlaştıran bir varlık herkese korku verir. Söylentilere göre bu varlık Bulanıkları hedef almıştır. Ve zeki kızımız Hermione de bir Bulanıktır. Bunun üzerine Harry, Ron ve Hermione Slytherin vârisini ve öğrencileri neyin taşlaştırdığını bulmaya çalışırlar. Bu sırada ortalıkta bir günce dolaşır, günce elli yıl önce Hogwarts' ta okuyan başarılı bir öğrenciye, Tom Marvoldo Riddle' a aittir. Ne tesadüftür ki Sırlar Odası da en son elli yıl önce açılmıştır.