2020 19. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2020 01:14
00:00 BİRİ SİZİ DÜŞÜNÜYOR #kitapyorumu ''Eskiden'' çok keskin bir kelime ve benim dudaklarım yara bere içinde. ♧ ''O, yüksekten korkuyor ama baş döndürücü olmayı seviyor.'' ☆ Tüm Ng Kabal kitapları bir yana bu kitap bir yana arkadaşlar. Zirve diyorum net olarak! O kadar güzel kurgu oluşturulup gidişatı o kadar iyi ayarlanmış ki kitabı bitiresim gelmedi. Sırf bu yüzden çok yavaş okuduğumu itiraf ediyorum. Beni kendine fena bağladı. Kitaptaki klişe olmayan diyaloglar mı diyeyim klasik kitaplardan bolca alıntılar yazılıp birkaçıyla ilgili analizler yapma mı diyeyim kendine çeken birçok yönü vardı kesinlikle ve hepsi de birbirinden güzel detaylardı. Her şey Nazlı'nın aldığı sınav notuna itiraz etmesi ve hocasının kendisinden yüksek not alan Ezel ile Jane Austen hakkında ortak bir ödev hazırlamasını istemesiyle başlıyor. Ve emin olabilirsiniz hiçbir şey bu kadar basit işlenmiyor. Nazlı'nın unutmuş olduğu bir geçmiş var ve finale kadar sizin aklınızı karmakarışık yapıyor. Çok zor bir karakterdi, insana sinir krizleri geçirten türden. Bencil, egoist kimseyle gereğinden fazla yakın olamayan. Neden böyle, niye böyle davranıyor, neden böyle söylüyor gibi tepkiler vererek okumaya devam ettim. Bir yerde keşke kalbim seni sevebilseydi tarzında bir cümle kuruyor ki orada bana bir duraklama geldi. Ve finalde tüm bu şeyler öyle bir şeye bağlandı ki ağzım açık kaldı. İnanılmaz zekice işlenmiş bir kurguydu, tahmin edilmesi zor ve bir hayli etkileyici. Bayıldım! 2020 favorilerimin arasında girdiğini söyleyebilirim. Biraz zaman geçince de tekrar okumayı düşünüyorum. Altı çizilmelik çok fazla cümle vardı ve bir süre sonra kalemi elimden bırakmaya son verdim. Benim en çok sevdiğim iki alıntıyı da yorumun en başına bıraktım. Ve ilk alıntı bana göre kurguyu en iyi anlatan cümlelerden. Özellikle kitabı bitirince ne kadar da derin bir anlamı olduğunu anlıyorsunuz. Ezel ile Nazlı'nın filmlere kitaplara dair birlikte yaptıkları yorumlar en severek okuduğum kısımlardandı. Harika bir ikiliydiler. Okuduğunuzu sorgulattıran, merakınızı artıran, yazılan cümlelerle kalbinize dokunan, edebiyat ve sanatla da ilginizi çekecek bir kitap arayışındaysanız şiddetle tavsiye ederim!
00:00 Biri Sizi DüşünüyorN. G. Kabal · Ephesus Yayınları · 20208,6bin okunma