2020 74. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2020 10:07
Zülfü Livaneli'nin okuduğum kitapları arasında en etkilendiğim kitabı Son Ada diyebilirim. Kitaptaki hikâyede tıpkı günümüzdeki gibi gerçekler yalan, yalanlar ise gerçek gibi gösterilerek algı sapması yaşanıldığına vurgu yapılmış. İnsanların farklılıklarına rağmen hoşgörü içersinde huzurlu, üretken ve paylaşımcı yaşayabileceğine dikkat çekilmiş.Ancak birgün adaya gelen temsili otorite herşeyi ters yüz etmeye başlamış.Tabi, işlerin yanlış gitmesi ve tüm Ada sakinlerini (insan, hayvan ve bitki örtüsü) olumsuz etkilemesinde kim ya da kimler sorumlu diye düşündürmesi kitap bitince bile devam ediyor. Yazarın diğer kitaplarına göre farklı bir tarz ve üslup denemesi öyküyü son derece canlı ve sürükleyici kılmış. Elbette öykünün içeriğinin günümüz koşullarında iliklerimize kadar yaşanılması kitabın etkisini daha bir artırıyor. İnsanın mutluluğunun tek başına olmayacağını, doğaya verilen her zararın aslında dönüp dolaşıp insanı tahrip ettiğini anladığımızda artık çok geç olabilir diyor yazar. Hepimizin aynı gemide olduğunu hatırlatan kitabı şiddetle tavsiye ederim. İyi okumalar
Son AdaZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 201362bin okunma