2020 12. kitabı
İlk defa tür olarak normalde okuduğum kitapların biraz dışına çıktım ve gayet memnunum :) Kitap başta gözümü korkutmuştu açıkçası. Fazla bilimsel, direkt hastalıklar üzerine bir kitap sanıyordum o yüzden bir süre kitaplığımda boynu bükük kalmıştı fakat okumaya başladıktan birkaç sayfa sonra fikrim tamamen değişti. Bir kere Gary Small, dili olabildiğince günlük ve eğlenceli tutmaya çalışmış. Karşılıklı oturmuşuz ve başına gelenleri bana anlatıyor gibi hissettim ve bu beni bayağı rahatlattı. Kitap birkaç günde hızla bitti. Geriye öğrendiğim oldukça fazla bilgi kaldı. Psikiyatri hakkında çok fazla bilgim yok ama o tarz kurguları okumakta keyif alırım özellikle gerilim tarzı yazılanlar büyük keyif verir bana ve Gary Small'ın yazdıklarının gerçek olduğunu bilmek, gerçekte bu tarz sorunları olan insanları bilmek beni çok şaşırttı ve dediğim gibi çok şey öğrendiğimi düşünüyorum. Hastalıkların nedenleri ya da bazı hastalığa sahip insanların garip davranışlarını tetikleyen sebepler gibi şeyler örneğin. Dr. Gary Small, doktorluk hayatının başından başlamış anlatmaya ve yanılmıyorsam 30 yıllık bir tecrübeyi anlatıyor kitapta. Hastalarının hikayelerini farklı isim ve mekanlarla kurgulamış ve bu hikayeleri okurken aynı zamanda kendisinin de doktorluk hayatında nasıl yükseldiğini okuyoruz. Birkaç kitabı ve makaleleri bulunan gerçekten başarılı bir bey kendisi. Ayrıca Freud'a ve Psikanalize oldukça meraklı. Kitabı okurken bunu da görmüş oldum ve Freud okumaya başlama isteğimi tetikledi kendisi. Sona gelecek olursak dediğim gibi yeni bilgiler öğrendiğim, oldukça eğlenceli ve akıcı bir kitaptı benim için. Tavsiye ederim. Umarım okuduğunuzda seversiniz ve size de yeni bilgiler katan bir eser olur :)
Bir Psikiyatristin Gizli DefteriGary Small · NTV Yayınları · 201736,5bin okunma
Bu yorum görüntülenemiyor