2020 71. kitabı
Bir gün.. Sıradan bir insanın başına sıra dışı bir olay geldi.. Böyle başlayan gerçek bir hayat hikayesi okudum.Aslında basitçe hayat hikayesi demek olmaz.1992-1995 yılları arasında Müslüman Boşnakların,Sırplar tarafından nasıl canice katledildiğine tanıklık edeceksiniz.Hani Müslüman Türkler soykırım yaptı diye dövünüp duranlar var ya Boşnaklar katledildiği zaman hiç de sesleri çıkmamış!!!!!Soykırım dememişler derler mi!Hedef yine Müslümanlar hedef yine İslamiyet.. Üzücü hem de çok üzücü..Tarihe Srebrenitsa Katliamı olarak geçen 8.372 Müslüman Boşnak’ın katledilişini bir ülkenin nasıl yıkıma uğradığını okuyun okuyun da öğrenin soykırımı kim nasıl yapmış.Aileler nasıl parçalanmış gözünüzün önünde en sevdiğiniz insanın öldürülmesi nasıl bir acı verir hissedebiliyor musunuz!! Kadın,çocuk,yaşlı,genç,bebek demeden sadece Müslüman oldukları için katledildiler!!Tecavüze uğradılar,aç bırakıldılar,kamplara gönderildiler ne mi oldu ölenler oldu,ölmek isteyenler oldu yaşadığı acıyı kaldıramayacak gücü kalmayanlar oldu ve her şeye rağmen o acıyla yaşamaya devam edenler oldu.İşte bu kitap hayatta kalanlardan birinin hikayesi.Okumanızı tavsiye ediyorum.Tarihimizi hep okuyun zaten,okuyun ki gerçekten soykırım yapanlar kimler görün.Susmayın soykırım yaptınız diyenlere verecek cevabınızın olması için okuyun!
Tarih
İncir KuşlarıSinan Akyüz · Alfa Yayınları · 202433,3bin okunma