Gönderi

8/10
·136 syf.··
Beğendi
·
2016 22. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 30 Mart 2016 11:06
Bazı diller yeniden yaratılır. Bazı cümleler sil baştan yazılır. Yeni dilinle yeni cümlelerin içindeki zorlukların tüm kapılarını açarsan eğer bu dillini birilerinin benimsemesini bekleyebilirsin. Dil benimsemek en büyük sorunlardan biridir okuyucu için. Benim içinde aynı şey geçerli hatta bir nebze fazla var diyebilirim. Yazarın kendince bir dil yaratması görülmeye ve okunmaya değer. Olay ilginç mi? Bir nebze. Kelimeler sağlam mı ? Gibi. Sanki. Kurgu kopukluğu var mı ? Hissedilmeyecek gibi değil.Uğur, Mümtaz, İhsan,Yılmaz, Bülent gibi baş kahramanların belkide içlerindeki boşlukların arayışıyla bitiriliyor denilebilir. Farklı bir üslup ve dilli kullanmak her zaman becerilemeyen bir şey olduğunu düşünürsek eğer evet kitap okunmaya değer. Ağır diye vazgeçmemek lazım.
KılavuzBilge Karasu · Metis Yayınları · 20191,018 okunma
·
158 Gösterim
9 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
O halde o güzel listeye James Joyce'un Ulyssess'ini, G. Cabrera Infante'nin Kapanda Üç Kaplan adlı eserini de eklemek şart olsa gerek. Ayrıca William Faulkner'in Ses ve Öfke'sini zaten söylemiştim, buna ek olarak Abşalom! Abşalom! adlı kitabını da eklemeliyiz.
Doğan Yalçın
Gönderi Sahibi
Bu aralar kitap alamıyorum kotamı çoktan doldurdum :). Okul kütüphanesinden bulursam alırım. Bulamasak başka zamana ertelemek zorundayım. Bunların hepsini şuan defterime yazıyorum.
Bu kitaplardan bulamadıginiz olursa bende var..Bu listeye manuel puig'in örümcek kadının öpücüğü adlı eseri de eklememiz gerekiyor...aklıma gelmeyen başkaları da var
Doğan Yalçın
Gönderi Sahibi
Bu söylediklerinizi benim için çok değerli tekrar teşekkür ederim :)
Çok güzel. ..nabokov 'u tercih etmeniz boşuna değil. .faulkner'in ses ve öfke'si, bilge karasu'nun gece , göçmüş kediler bahçesi ve diğer kitaplari; Julio Cortazar'in Seksek adlı eserleri eğer okumadınızsa size göre
Reklam
Doğan Yalçın
Gönderi Sahibi
Üzerinde düşünecek, notlar alacak, farklı kelime kullanan kitapları her zaman tercih ederim. Ve tabi ki dil benim çok çok önemli. Ondandır bu popüler zamanın çok satan ama bana göre hiçbir edebi değeri olmayan kitaplardan hep uzak durmaya çalışıyorum. Ve kendi adıma onlara ergen edebiyatı diyorum. Sırf satmak ve yazmak için yazılan kitaplar oluyor çoğu zaman.
Yorumunuz güzel .. dilin okuru zorlamasini ve bu zorluğun tadını seviyorsaniz mutlaka okumalisiniz