All About Space (Nisan Sayısı)
2020 156. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2020 04:30
Güzel hazırlanmış bir dergi.Evrene dair bilgileri severek okuyacagımız güzel ıçerikler barındiran şık tasarimi ile göz dolduran meraklilarinin kopamayacagı bir dergi olmus.Ülkemiz adina güzel bir kazanim. Bu sayida HUBBLE’I BOZMAK ÜZEREYDİM VE UZAYDA YALNIZDIM!” yazısıni okurken cok heyecanlandim. DIDIER QUELOZ &MICHEL MAYOR son Nobel Fizik Ödülünü alan üç bilim insanından ikisi ile gerçekleştirilen röportaji da ilgi ile okudum. Derginin icindekiler: -Fırlatma Rampası Evrenin derinliklerine çıkış kapınız. FIRLATMA RAMPASI KOZMOSLA İLK KONTAĞINIZ - Plüton'a geri dönüş New Horizons görevinin ardındaki bilim insanları şimdi de Plüton’a daha yakından bakmayı planlıyor. - Geleceğin teknolojileri: Sualtı kaşifi Bruie Bu aracı günün birinde buz halinde su içeren dünyalarda hayatın izlerini aramak için kullanabiliriz. -Evrendeki en ilginç yıldız Karadelikler, çok yavaş şekilde patlayan bir tür çöken yıldız olabilirler. -Uzman görüşü: Güneş döngüleri Güneş 11 yıllık bir döngüde sakin bir gaz topundan Güneş Sistemi’nin derinliklerine nüfuz eden kızgın bir boğaya dönüşüyor. - Evrenin gizemleri: Galaksimizdeki kara deliğin yörüngesinde dönen nesneler Sagittarius A*’nın çevresinde altı gizemli nesne tespit edildi! Belki daha fazlası da var… - Uzay kahramanları Evreni daha iyi anlamamızı sağlayan altı kadın ve altı erkek... Hikayeleri birbiriyle ilginç bir şekilde bağlantılı. - Kütle çekimi dalgaları Dünya’yı vuruyorlar ve astronomların bu dalgaların evrenin neresinden geldiği hakkında en ufak bir fikirleri yok! - Uydu profili: Titan Satürn’ün uydusu sert ve yaşanmaz bir dünya, ancak bizim gezegenimizle çok ilginç bazı benzerliklere sahip. - Hubble 30 yaşında Bilim ve teknolojinin 30 yıllık zaferini kutluyoruz! - Işıktan hızlı gidilebilir mi? Fizik kanunları kozmik hız sınırını aşamayacağımızı söylüyor. - DIDIER QUELOZ &MICHEL MAYOR All About Space, son Nobel Fizik Ödülünü alan üç bilim insanından ikisi ile bir röportaj gerçekleştirdi. -Görev raporu: Osiris-REx NASA’nın asteroit kâşifi bir yıldan uzun bir süredir Bennu’nun üzerinde. - Soru&Cevap Meraklı zihinlere şaşırtıcı cevaplar. - Gökyüzü gözlemcisi Gökyüzü rehberiniz - Uzay kahramanları Johannes Kepler UZAY 2120 PLANCK YILDIZI PLÜTON'A GERİ DÖNÜŞ 100 yılda çift kanatlı uçaklardan Falcon 9 roketlerine geldik. Gelecek yüzyılda neler göreceğiz?
Bilim
All About Space - Sayı 06 - 2020/04All About Space · Doğan Burda Dergi Yayıncılık · 202027 okunma