Tam bir kadın hakları savunucusu yazar Marry Wollstonecraft ve yazar William Godwin’in kızı olan
Marry Shelley’nin Gotik Edebiyatı adı altında yazdığı bu romanı oldukça büyük bir etki uyandırmıştır. İlk başlarda kadın olduğu için yazdığı bu kitabını kendi adıyla yayımlatamamış ve kitap Romantik Dönem yazarı olan eşi Percy Bysshe Shelley nin adıyla basılmıştır .Sonradan kitabın asıl yazarı yani kendi adıyla değiştirilmiştir tabii. Hikaye Cenevre’deki evini ve ailesinin yanından ayrılarak Almanya’ya yerleşen Viktor un oldukça iyi bir üniversitede doğa bilimi dersleri almasıyla başlar. Doğa bilimlerine oldukça meraklı olan Viktor un yaptığı deneyler bir kaç sene içerisinde sonucunu alır. Sonuç olarak Marry nin bu romanı yazarken 19 yaşında olduğunu göz önünde bunundurursak ve yazarın romanda ortaya çıkardığı kusurlu Tanrı imajını Viktor karakterini ve tek istediği yaratıcısının sevgisi ve onayı olan Frankenstein ın her ret edilişi bu kusurlu Tanrıya karşı bir intikam eylemi ile sonlanması okumaya değer nitelikte.