2020 25. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2020 23:50
İsa'nın doğumundan ölümüne kadar onun yaşamına şahit olmuş kişilerin gözünden anlatılmış kısa kısa hikayelerden oluşuyor. Sadece İsa'yı sevenler değil ondan nefret edenlerin de gözünden hikayelere yer verilmiş. En sonda da Halil Cibran'ın İsa'ya ithafen şiiri yer almakta. Hristiyananlığın İsa'sı çok merhametli, şefkatli ve affedici. İsa hırsız çalıyorsa aç olduğu için, bir kadın eşini aldatıyorsa başkasına aşık olduğu içindir diyerek suçlunun tek sorumlusunun onlar olmadığına dikkat çekiyor. En bilinen hikayelerden biri de yer almakta bu kitapta: Halktan bazı kişiler bir fahişeyi İsa'ya getiriyorlar ve onun cezalandırılmasını istiyorlar. İsa da içinizde hiç günahı olmayan biri ilk taşı atsın diyor ve kadını getiren herkes dağılıyor. İsa bir fahişeye karşı bile affedici ve merhametliydi. Bi de dikkatimi çeken bir nokta da Meryem marangoz olan Yusuf diye biriyle evleniyor ve ondan sonra İsa dünyaya geliyor. Bizim bildiğimiz İsa bakire Meryem'den dünyaya gelmişti. Ama böyle olduğuna dair bahisler de kitapta yer alıyor tabi.
Din
İnsanoğlu İsaHalil Cibran · Zeplin Kitap · 2019414 okunma