Kitabın Adı : Dine Karşı Din
Yazarı : Dr. Ali ŞERİATİ
Allah I tanımadan dinini yaşayan insanlar hali bu oluyor işte
gerçek manada dini yaşamak sarık cübbe vs gibi olmaz anlamanın bile yolları var bilen o yolu kullanıyor bilmeyen ise kendi içindeki dine karşı savaşıyor
kuran kerim ilk emri oku oldugunu unutmayın sadece kendi kendinize değil Allah a ulaşma yollarını arayın bu sadece namaz oruç zekat ver hacca gir kelimeyi şahadet getirmekten geçmiyor diğer yollarda var oldugunu unutmayın
Allah herkesin Allahı oldugunu unutmayın
Bilerek yaşayın
sorgulayarak okuyun aklınızı zorlayın düşünün düşündürün aklınıza yatmayan ne varsa gün yüzüne çıkartın ve yaşayın o zamn daha mutlu olacaksınız kafanızdaki eski kalıpları çıkartın
İnandığımız şeylere laf için inanmayın ,okuyun araştırın öğrenin diyor Ali Şeriati , hem gönlünüzle hem mantığınızla inanın diyor...
Ali Şeriati'nin Dine Karşı Din kitabını okuduktan sonra onun bazı çevreler tarafından neden sevilmediğini ve "istenmeyen adam" ilan edildiğini daha iyi anlıyorum.
Peygamber Efendimiz'den (sav) sonraki dönem, özellikle de Emevî idaresi ve sonrası hakkında kayda değer düşünceleri var.
Şirkin sadece lat, menat, uzza veya hubel gibi taştan tahtadan yapılmış putlara tapmak olmadığını örnekleri ile anlatmış.
Altı çizilmesi gerek husus şu; şirk putlaştırılan her şeydir. Araba, ev, makam, mevki, para, kadın, çocuk vs vs. Özetle sizi Allah'tan uzaklaştıran her şey.
Aslına bakılırsa yazarın düşüncelerinin özü ve mantığı İslam dinini doğrulamakta ve yüceltmektedir, ne var ki her türlü yeni felsefe ve düşünceyi okuyup anlamaktan dahi aciz yobazlar yazarı İslam düşmanı ilan etmişlerdir.
Önyargının ne kadar kör ettiğini anladım . Siz'de okuyun , anlayarak okuyun Ali Şeriati'yi , sizle dertleşeceği çok konusu var .
Tarih boyunca din ile din çarpışmıştır. Tarih boyunca dinsiz bir toplum var olmamıştır.
Yanlış dine sahip olmak, dinsizlik demek değildir.
Kuran'ı Kerimin degişiyle insanın yaradılışında her zaman inanç var olmuştur.
Dr. Ali Şeriati genç ve heyecanlı bir bilim adamıydı. Rahmetle Dualar la anıyorum.
İyi okumalar
Saygılarımla