2020 15. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2020 16:16
Öncelikle rekin teksoya güzel çevirisinden dolayı teşekkür etmek istiyorum.Bilale anlatır gibi çevirip sayfa altlarına küçük notlar düşmüş.Bu çeviriden ötürü çeşitli ödülleri var,herkese Rekin Teksoy çevirisini öneririm. Yazıldığı dönem şartları göz önünde bulundurulduğunda muazzam bir eser.Dönemindeki şahıslara yaptığı göndermeler harikulade.Övüldüğü kadar var.Kitabı satın almadan önce araştırdım ve rekin teksoyun çevirisinin okunması gerektiği kanaatine vardım. Cehennem kurgusu gerçekten çok güzel,içerik ressamların yaptığı tablolarla desteklenmiş. Kitabı okudum ancak üzerimde beklediğim kadar bir etkisi olmadı.Bunun danteden ve çeviriden kaynaklı değil kendimden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Yunan mitolojisine,hristiyanlık tarihine ve yaşantısına ve kitabına olan ilgimin yetersiz olmasından kaynaklı dantenin yaptığı göndermeler üzülerek söylemek istiyorum ki benim için fazla bir şey ifade etmedi,kendimle örtüştüremedim,yabancı hissettim kendimi esere.İncilin bilinmesi,incilde geçen günahların şiddetinin ve o dönem tarihinin,yaşamış kişilerin hayatlarının bilinmesi eserin hissedilmesini sağlayabilir.Böyle bir durumda eser için herhangi bir puan vermem böyle bir esere haksızlık yapmış olduğum anlamına gelir.Belki bir gün gerçek anlamıyla hissedebilirim.Dolayısıyla herhangi bir puan vermiyorum.
Şiir
İlahi Komedya - CehennemDante Alighieri · Altın Kitaplar · 20233,985 okunma