Zeytindağı
Arkadaşlar aramızda Falih Rıfkı Atay'ın Zeytindağı eserini okuyan elbet vardır sizlere sorum şu;yazarın eserleri güvenilir bir kaynak olarak esas alabilir miyiz? Çok etkili bir eser okudukça şaşırıyorum açıkçası.Yorumlarınızı merakla bekliyorum
Tarih
Baki Duran
Her yazılanlara inansak evin yolunu bulamayız doğrudur o dönemin canlı şahidi ama bu demek değildir ki tarafsız bir tarih yazımı yapıyor anlamına gelmez . Yorumun için de ayriyeten teşekkür ederim
Güzel bir eser,okudum.Tabi kaynak olarak alınabilir,neyi düşündürdü seni?
Baki Duran
Şuan kitabın 60 ıncı sayfasındayım düşündücü tarafı şu oldu ittihad terakki için yazarın söylemleri veya şahit olduğu durumlar örnek vermek gerekirse enver paşaya tımarhane gönderilmeli, çocuk gibi denilmesi,cemal paşanın yaveri nusret Bey'in Suriye'de idam edilenlerin birisinin kızlarıyla felekten bir gece geçirmesi kızların ailesi sürgüne istanbula gidebilmek için deniliyor.Buraya kadar geldim bu bile yetti bana şaşırmakta diyebilirim:)
Ha ayrıca kitap MEB'in100 Temel eserleri arasında
Sonuna kadar oku bakalım,kararı kendin ver.Başka tarihçilerden de araştır ama taraflı yazarlardan olmasın tabi.
O dönemlerin canlı tanığı,neyine inanamıyorsun,neler olmuyor ki bu dünyada,olmaz denilen hiçbir şey yok,sen oraya takılmışsın asıl can alıcı kısmı benim hatırımda hâlâ kalan:Türk askerlerinin çölde aç susuz,desteksiz birçok cephede savaştırılması her cephede yenik vaziyette toprak kaybedilmesi ve bütün bunlara rağmen Osmanlı nın oralara kültür medeniyet hiçbirşey götürememesi hatta bir de araplar tarafından ihanete uğrayıp sırtından vurulması yani halifelik makamının ve islamının birleştirici gücünün kocaman bir fos olduğunu yazıyordu.İlber hoca da doğruluyordu bunları,hepsi doğru.Enver paşa ile alakalı olanlar doğru eksiği bile var.