···Okunma: 14 Mayıs 2020 00:15 Nickel Çocukları ile yeni tanıştığım yazar Colson Whitehead, kitabın sonunda anlatılanların kurgu olduğunu ve karakterleri kendisinin uydurduğunu belirtmiş. Ancak bu kurgu fazla gerçekçi ve ne yazık ki bunun nedeni de gerçek olaylardan esinlenmesi.Olayları oldukça yalın bir dil ile yer yer yüreğinize taş gibi oturan ufak kelime oyunları yaparak anlatan Colson, Elwood üzerinden okuldaki diğer Nickel Çocukları ile tanışıyor, onların hayata bakışına, hayata karşı duruşlarına tanık ediyor okuyucuyu.Disiplin anlayışı adı altında çocuklara yapılan eziyetler, siyahi insanlara karşı ırkçı yaklaşım ve kendilerini üstün gören beyazlar çileden çıkarıyor bizleri de!
Zenci-beyaz çatışmalarını, bununla ilgili haksızlıkları ele alan çok fazla hikâye okumuş veya film izlemiş olabilirsiniz.Nickel Çocukları da bu konuyu ele almasına rağmen konunun çok daha derin, çok daha karanlık yerlerine iniyor.En etkileyici olan ise gerçekten bu korkunç olayların yaşanmış olması.Binlerce masumun hayallerini ellerinden alan bir grubun hala cezalandırılmamış olması
Kitap kurdu arkadaşlarımın Nickel Çocuklarını bir solukta okuyacağını düşünüyorum ve şimdiden iyi okumalar diliyorum