2020 14. kitabı
Başlangıç ; İnsanoğlunun her zaman merak ettiği sorunun cevabını irdeliyor: Nereden geldik? Nereye gidiyoruz? Tabi bu başlıkla giriş yapınca büyük bir beklentiye giriyor insan........... Kitapla ilgili fazla spoiler vermeden biraz bahsedeyim. Nereden geldik? Nereye gidiyoruz? Sorusunun cevabını bulduğunu düşünen bir fütüristin hikayesini(buluşunu) üç büyük din ulemalarıyla (Hıristiyan,Yahudi,İslam) paylaşmasıyla başlar. Dan Brown'ın diğer kitaplarından farkı; diğer kitapları klasik sanat eserleri yoluyla şifreleri çözerken. Bu kitapta, teknolojiyi ve yapay zekayı kullanıyor. Çözümü akıllı telefona bırakmış kısacası. Çok iyi kurgulanmış gibi görünsede sanki biraz ticari amaç güdülerek,ısmarlama hazırlanmış gibi geldi bana. Bütün kitaplarını okumuş biri olarak hiç bir kitabı, Da Vinci'nin şifresinin hazzını vermedi açıkçası. Olay İspanya da geçiyor. Din bilim kültür sanat alanında çokça harmanlanmış. Hatta İspanya, La sagrada Famillia ve Gaudi'nin hayranıysanız keyif alabilirsiniz. Sizde;"Din ve Bilim rakip değildir. Onlar aynı hikayeyi anlatmaya çalışan farklı dillerdir. Bu dünya da ikisine de yer vardır." diye düşünüyorsanız bir göz atabilirsiniz. Fazla beklentiye girmeyin herkesin kendi inancına göre yorumlayacağını düşünüyorum. Sıkıcı bir kitap değil ama beklentimide karşılamadı. Diyorum ve tamam, tamam fazla uzatmayacağım artık diyerek yorumumu burada bitiriyorum. Güzel geçsin gününüz. sevgiler. . .
BaşlangıçDan Brown · Altın Kitaplar · 201726,3bin okunma