Kitabı şuan bitirdim ve daha önce neden okumadıysam artık... Daha önce Yılanı Öldürseler adlı kitabını okumuştum ve betimlemelerin uzunluğundan dolayı da biraz ön yargım vardı Yaşar Kemal'in eserlerine ama bu İnce Memed'de başka bir tat başka bir büyü var sanki. Kitabı okuduğum süreç içinde, ara verdiğim zamanlarda hep aklım kitaptaydı; acaba ne gibi olaylar gelişecek daha diye :) işte böyle etkisinde bırakıyor kendisini İnce Memed. Hürü Ana'nın hal ve tavırları olsun Iraz teyzenin Hatçe'ye desteği olsun Topal Ali'nin kafa karıştıran halleri olsun Koca Osman'nın Memed'e olan sevgisi olsun daha nice diğer karakterler zihninizde çok net canlanıyor ve kitaptaki her karakterin üstüne uzun uzun konuşulması da mümkün ayrıca. Abdi Ağaya ve Ali Safa'ya olan kinimden bahsetmiyorum bile. Muazzam bir eser. Herkesin Kitaplığında bulunması gereken bir eser. İşyerimde çok sık karşılaştığım bir durumdur, okumayı pek sevmeyen kişiler öneri olarak "akıcı bir kitap" isterler genelde. İşte bu akıcı kitap tabirini hakkıyla taşıyan bir eser. Hatta "(su gibi)akıcı bir kitap" bana göre ;) İnce Memed 1