2020 11. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2020 18:43
Gavin Francis küçükken coğrafyacı olmak isterken yaşamın ilerleyen dönemlerinde yeryüzü haritası yerine içimizdeki haritaya ilgi duyup tıp okumaya karar vermiş ve sonrasında cerrah, acil tıp uzmanı ve aile hekimi olarak edindiği tecrübelerden yola çıkıp hastalarının öykülerini tıpta gizlilik esaslarına uyarak edebiyat, tarih ve felsefe ile harmanlayıp okurlarına anlatmış. Kitap tıbbi terminolojiye ( terimlere ) çok fazla girmeden herkesin anlayabileceği bir dille yazılmış. Baştan ayaklara kadar insan vücudunun uzuvları, organları 18 bölümde anlatılmış. Ben genelde bilimsel kitapları hızlı okumayı sevmiyorum. Yavaş ve sindirerek okumayı tercih ediyorum ve bu kitabı yaklaşık 1 ay gibi bir sürede okudum. Bölümler de birbirinden bağımsız olduğu için araya zaman girmesi beni olumsuz etkilemedi. Aksine daha iyi oldu diyebilirim. Bu tarz kitaplara ilgisi olanların keyifle okuyacağını düşünüyorum.
Sağlık
İnsan Vücuduna SeyahatGavin Francis · Domingo Yayınevi · 20171,991 okunma
Sağlık alanında yazılmış kitaplara ilgi duyarım ve bu kitabın tıbbi terimlere çokça yer vermemesi benim için önem arz ediyordu, kitabı not alıyorum umarım en kısa zamanda okurum. İncelemeniz için teşekkürler, zihninize sağlık:)
Rica ederim :)