···Okunma: 19 Mayıs 2020 19:45 Dün başladım bugün bitti. O kadar akıcı ki kitabı bırakmak gelmiyor içinizden ve ana karakter Carrie ve onun annesi o kadar merakınızı cezbediyor ki, dur biraz daha okuyayım derken bir bakıyorsun kitap bitiveriyor. İki yüz altı sayfa belki bazılarına göre kurgu için yetersiz gelmiş olabilir ancak bana göre biraz daha uzatılsa sıkabilirdi de.
Kitabın orjinal ismi Carrie, biz ise Göz diye satışa sunmuşuz ancak kitabı okuyunca bence orjinal isminde kalmalıydı diye düşündüm çünkü kitabın isminin göz olması çok farazi bir durum olmuş. Bundan dolayı kitabın adı Göz olmuş diyebileceğim net bir şey görmüyorum ben. Zorlarsan elbet Göz demek için gerekçeler bulursun da zorlamayla yapılacak bir çıkarımı niye kitap adı olarak tercih etmiş yayın evi anlamadım.
Kurgu telekinetik üzerine kurulmuş bir kurgu ve içinde çok büyük intikam barındırıyor. Bence bu büyük intikamı daha okumaya başladığın anda anlayabiliyorsun ama aman kitabın tadı kaçtı deyip bırakmıyorsun. Belki de Stephen King olmak bunu gerektiriyordur.
Bilmiyorum cehaletime verin ancak filme uyarlanmadı ise bence kesinlikle uyarlanmalı. Eğer uyarlandıysa da bilen bu incelemen altına filmi link olarak atsın bir zahmet.
Herkese bol kitaplı günler.