·256 syf.····Okunma: 20 Mayıs 2020 10:03 Snorri Sturluson ve Joseph Campbell'i benzer zamanlarda okumak yaptığım deliliklerden biriydi. İkisi de akademik eserler yazmış ve arka planına hakim olmadığınız konulara denk gelince devasa boşluklarla karşılaşmanıza sebep oluyor. Yine de Viking Mitolojisine dair daha fazla araştırma ve okuma yapmış olduğum için görece daha rahat bir okumaydı. Özellikle şiirsel anlatımları okumak istediğim için bu dönemde önceliklendirdiğim bir kitaptı. İki kitabın çakışmasının sebebi yeni kurgum için yapılan ekstra okumalar arasına girmiş olmalarıydı diyebiliriz. Epey verimli bir okuma oldu. Varlığını korumak istedikleri kültüre şahitlik ederken bir yandan da dinin etkilerini takip edebildiğimiz bir eserdi.
Sadece Kahramanın Sonsuz Yolculuğu ile denk gelmesi veyahut dilin bir tık yabancı olması sebebiyle yer yer zorlanarak okudum. Kapağına vurulduğum bu kitaba dair beni üzen asıl unsursa yazım yanlışlarıyla dolu olması oldu. Umarım ilerleyen baskılarda bu duruma el atmışlardır.