Oğullar ve Rencide Ruhlar-Alper Canıgüz
2020 17. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2020 16:26
-SPOİLERSIZ- Merhaba, bugün sizlere Alper Canıgüz'ün Oğullar ve Rencide Ruhlar kitabı hakkındaki yorumlarımı ve incelememi aktaracağım. Öncelikle yeraltı edebiyatı olarak nitelendirebileceğim bu kitabı okumadan önce bunu bilmeniz iyi olur. Konusu, 5 yaşında bir çocuğun olabilecek en yüksek seviyede olgun olduğunda, neler olabileceğini göz önüne seriyor adeta. Mizah, macera ve felsefenin bu kadar iyi harmanlanmış olmasına eminim şaşıracaksınız. Alper Canıgüz'e olan sempatimden midir nedir bilmem ama okurken hiç sıkılmadım. Beğenmediğim demek istemiyorum fakat eksiklik olarak kabul edebileceğim tek şey ana karakterimizin isminin Alper Kamu olması. Ben Alper Canıgüz'ün Albert Camus'tan esinlendiğini düşünüyorum. Karakterin felsefik yönü dolayısıyla da böyle bir isim verildiyse, bence çok basit kalmış bir isim seçimi. Alper kamu, oldukça zeki, istemese de yaramaz, hayatı ciddiye alan ama bir o kadar da rahat bir şekilde hayatına devam eden bir çocuk. Onun maceralarında her türlü duyguyu bulabilmek beni çok tatmin etti. Keyifle okumanızı dilerim. İncelememi okuduğunuz için teşekkür ederim, hoşçakalın.
Oğullar ve Rencide RuhlarAlper Canıgüz · İletişim Yayınları · 202013,2bin okunma