2020 76. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2020 22:00
Operadaki Hayalet - Gaston Leroux Ya bu kitap güzeldi ya... Bir klasik eser gibi değil de daha çok gerilimli, romantik, merak uyandırıcı bir kitaptı. İlk başları Sizi olaya adapte ediyor, ortalarda kurgu gelişiyor ve son sayfaları bir solukta okuyup bitiriveriyorsunuz. Ayrıca kitapta Faust 'tan bahsediyor. Aslında operada gösterimde ki eser Faust ve bu kitaptan önce onu okumak sanırım bu kitaptan alacağınız zevki katlandırır diye düşünüyorum. Ben Faust'u daha önce okumadım ama okusaymışım daha iyi olacakmış. Ama onu da en kısa zamanda okuyacağım. Ayrıca kitabın bu baskısında, kitaba konu olan ve olayların geçtiği yer olan Paris Opera Binası ile ilgili de bilgi verilmiş. Bu bilgiye bayıldım. Çünkü kitapta bahsedilen opera binasının abartılmış olduğunu düşünmeme rağmen gerçekte opera binasının o kadar muhteşem olduğunu gördüm. Kısaca ben sevdim, güzel bir hikâyeydi. Tavsiye ediyorum. Bir de son olarak bu kitabın bir çok film uyarlaması var ama ben daha yakın tarihli izlemek istediğim için 2004 yapımı filmini izlemeye gidiyorum. (Not: Opera Hayaleti rolünde Gerard Butler varmış! )
Operadaki HayaletGaston Leroux · Bilgi Yayınevi · 20193,822 okunma