#Simyacı#
Uzun suredir okumak istediğim merak ettiğim kitaplardan birisiydi Simyacı.
Kitapta genel olarak, çoban olan Santiego'nun hazinesini bulmak için endülüsten, mısır piramitlerine doğru uzanan yolculuğunu ve bu yolculuğun felsefi mesajlarla dolu serüveni anlatılmaktadır.
Yine kitapta kutsal kitaplardan, rüyalardan, aşk ve mısır piramitlerinden bahsedilerek okurları mistik bir serüvene çıkaran, belkide önemli hazinelerin insanın yanı başında olduğu mesajını veren bir eser diyebiliriz.
Kitap her ne kadar akici olsada, felsefi mesajlar verdiğinden yavaş yavaş, sindire sindire ve not alınarak okunursa daha anlaşılır olacağını düşüncesindeyim. Hizli okunursa ilk okuyuşta verilen mesajlar çok iyi anlaşılamayabilir.
Hayal kurmayı seven, felsefi düşünce ve sözleri seven kişilerin daha çok sevebileceği tarzda bir kitap.
Genel olarak güzel bir kitap, yorumlara ve kitabın dünya çapında satışına bakıldığında bu kadar beğenilen bir kitap olmasinin altinda yatan gerceğin gercekten iyi kurgulanmis bir kitap mi olmasi yoksa başka bir nedene mi dayandığı hususunu da siz degerli okurlarin yorumlarina birakiyorum. Keyifli okumalar diliyorum herkese.