Düşüyorum hala
2020 25. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2020 17:42
Merhaba Nasılsınız ? Teşekkürler, ben de iyiyim. Evet böyle konuşuyorum kendi kendime. Tıpkı Jean Baptiste Clemence gibi. Bu sefer çok iddialı değilim. Oooo alın bunu beğeneceksiniz, bayılacaksınız havasında bir yorum olmayacak. Bu kitabın herkese hitap etmeyeceğini ve okunması işin ‘doğru’ zamanın gelmesini beklemek gerekiyor bence. İlk okuyuşta anlamlandıramadıysanız bundan iki, üç sene sonra ya da kendiniz için ‘doğru’ olan zamanı beklemeniz gerekiyor. Ben okudum evet, düşüyorum ama sona varamıyorum. Sonu gelmedi, zemine vurup hissetmedim hala düşüyorum dediğim gibi. Peki ne zaman bitecek Düşüş’üm ? Bunu ben biraz daha büyüdükçe,daha çok kötülüğe, kötü insanlara tanık oldukça, başarılarımın başarızlığa dönüştüğünü gördükçe ve belki de sevilen, sayılan biri olmaktan çıkıp arkamdan bana gülen ve bana baktıkça küçümseyen gözleri görünce bitecek. Ben bu kitabı okumak için daha küçük müyüm ? Küçüklük burada yaşa değil, yaşanana göre anlam kazanıyor. Kitap ne mi anlatıyor ? Kitap büyüyen ve anlattıklarımı yaşayan birini anlatıyor işte. Zemine çarpan ama ölmeyen birisini. Vicdan azabında boğulan birini birde. Kitaplarla kalın
DüşüşAlbert Camus · Can Yayınları · 201919,2bin okunma