Böcekler olmadan yasayamayız
2020 173. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2020 20:35
Böcekler olmadan yaşayamayız. Böceklere dair makale çevre bilinci verir nitelikte.Otizmli bireylerin hayatlarina dair yazi dizisini ilgi ile okudum.Ailelerin cabalarıni görünce hüzünlü bir sevinc hissettim. Patagonya milli parkini kurma calismaları tebrike şayan.Türkiye Cumhuriyeti'nin de arazi satin alma calısmalarina maddi katki verdigini okumak sevindirdi beni.Dolu dolu bir sayi olmuş yine. Derginin icindekiler: Kapak Dünyanın dört bir yanındaki böcek popülasyonları azalıyor. Serhas mavisi kelebeği (Glaucopsychexerces) nesli çoktan tükenenler arasında. Panik Bilimi Tehditler insanları nasıl bir paniğe sürüklüyor? Bu tepkinin kontrol altında tutulmasındaki en büyük etkenlerden biri beynin duygu ve mantık merkezlerinin sağlıklı iletişim mekanizmasının korunması olabilir. YAZI: AMY MCKEEVER Karantinada Hayat Tüm dünyanın coronavirüse esir düştüğü günleri İtalya’da karantina altındaki insanların portrelerini çekerek- geçiren bir fotoğrafçı,virüsün kent yaşa- mını nasıl değiştirdiğini belgeliyor. Kanser Genetiği ve Geyik Boynuzları Kanser hücrelerinden zarar görmeksi- zin yararlanan geyikler hayvanlar aleminde kanser tedavisi için umut olabilir. YAZI: DOUGLAS MAIN Sentetik Kurbağa Gerçek kurbağaların yerini alan SynFrog, laboratuvarları hayvan dostu hâle getiriyor. YAZI: NATASHA DALY Şişesiz Şampuanlar Küp şeklindeki paketsiz şampuanlar plastik atık oranını azaltıyor. YAZI: NATASHA DALY ANA KONULAR Otizm Bilimi Otizmde erken tanı umut vaat ediyor. Vahşi Fikir Bir milyon hektarlık arazi koruma parklarına dönüştürülüyor. YA Z I : D AV I D Q U A M M E N Kayıp Böcekler Böceklerin yok oluşu gezegenimiz için yıkıcı. YA Z I : E L I Z A B E T H KO L B E RT Otizm İle Yetişkinliğe İş bulmak ve âşık olmak anlaşılması zor deneyimler olabiliyor. YAZI: JUDITH NEWMAN Hareketli Bedenler Hayvanlar açısından en uygun koşulları bulabilmek adına bir yerden başka bir yere gidebilmek en büyük zor- luklardan biriydi. Peki, birçok tür hayatta kalabilmek için hangi yöntemleri geliştirdi,nasıl evrildi?
Sağlık
National Geographic Türkiye - Sayı 229 (Mayıs 2020)National Geographic Türkiye · Group Medya · 202015 okunma