2020 46. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2020 02:08
Bruno büyüyünce kaşif olmak isteyen bir çocuk, kitapta siz onunla beraber kaşif oluyorsunuz. Çocuk mantığıyla keşke keşfedilmeseydi diyeceğiniz savaşı keşfediyorsunuz.. Ciddi anlamda çok etkilendim. Son zamanlarda okuduğum ikinci çocuk ve savaş ikilisini barındıran bir kitaptı. Kitap bitince gözlerimin dolmasına mani olamadım. Yüreğimin derinlerinde yaşayacak bir diğer çocuk; Bruno. Asla çocuklar için uygun olmayan bu kitabı genç ve yetişkinlerin okumasını öneriyorum. Savaşı hep ansiklopediden, tarih derslerinden veya belgesellerden gördük. Bir çocuğun gözüyle çok görme fırsatımız olmadı. Bir de Bruno’nun gözünden bakalım. Bruno’nun olaylara verdiği anlamları keşfedelim. Masum bir çocuğun gözünde neredeyse her şey masumdur. Kitabın arka kapağındaki yazı şöyle bitiyor ben de öyle bitirmek istiyorum: “..Ve er geç Bruno ile bir tel örgüye varacaksınız. Böyle tel örgüler dünyanın dört bir yanında var. Umarız asla rastlamak zorunda kalmazsınız.” YouTube’daki videolu incelemem için; youtu.be/q_YGQ-MOR9c
Çizgili Pijamalı ÇocukJohn Boyne · Tudem Yayınları · 202150,6bin okunma