2020 66. kitabı
(spoiler) Hayatını sevdiği adam tarafından tanınmamışlığı ve sevilmemişliği üzerine kuran bir kadının mektubu... İlk gençliğinden ölümüne dek aşık olduğu adamdan ziyade bu imkansız aşka tutkuyla bağlanmayı seviyor bilinmeyen bir kadın. Bu aşkı öylesine seviyor ki çocuğu öldüğünde, çocuğunu kaybeden bir anne değil, sevdiği adamı tamamen kaybeden bir kadın oluyor ve yaşamına ancak, artık bu adamdan geriye kendisine hiçbir şey kalmadığı için son veriyor. Kesişen yazgılarında sevdiği adamın bir hiçi olmak bence onun hayatının anlamıydı ve buradan besleniyordu. Sonsözde Ahmet Cemal 'in sorduğu soru kitabın tek cümleyle özeti aslında "Böylesine, gerçek anlamda aşk denilebilir mi?" Hiç sevgiyi tatmamış bir çocuğun, o ilk zamanlarda aşık olduğu adamın kendisini görmeden, hakkında duyduklarından yeşerttiği sevgisinde, karşısına çıkan ilk sevgi damlasına ömrünün sonuna kadar sadık kalan bir bilinmeyen kadının aşkında aynı soruyu ben de defalarca sordum. "Böylesine, gerçek anlamda aşk denilebilir mi?"
Bilinmeyen Bir Kadının MektubuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022266,6bin okunma