2020 2. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2020 03:36
Kitabı biraz önce bitirdim ve sıcağı sıcağına yorumumu yapayım dedim. Tam senesini hatırlamıyorum 2-3 yıl önce olabilir. Fuarda deli gibi farklı ne okusam diye ararken Orhan Pamuk kitapları dikkatimi çekiyor ve o zaman son çıkan kitabı Kafamda Bir Tuhaflık'ı alıyorum. Kitabı okumaya başlıyorum ama sıkılıp bırakıyorum. Şimdi bugün Korona günlerinde kuzenlerle kitap kulübü kurmuşken elimizde olan kitapları eşleştirip listemizde yer alıyor Kırmızı Saçlı Kadın. Bu kitabını ne zaman nerede aldım orası da bir muamma benim için. Böylelikle ilk Orhan Pamuk kitabını okudum Orhan Pamuk sevenlere saygım sonsuz ama bu kitabı bana göre değildi. Maalesef beğenmedim. Üslupla ilgili hiçbir sıkıntı yok. Sayfalar takip ettiriyor birbirini ama hikaye beni sarmadı bir türlü. Basit mi desem anlaşılabilir son mu desem tarif edemiyorum. Sadece benim zevkime hitap eden bir kitap olmadı diyebilirim. Kitabı İstanbul'u, tarihi, efsaneleri seven ve kıssadan hisse çıkarılan konuları seven kişilere tavsiye edebilirim.
Kırmızı Saçlı KadınOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202462,1bin okunma