2020 40. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2020 18:05
Büyük bir beklenti ile alıp okumaya başladığım bir kitaptı. Her ne kadar böyle başlamış olsam da kitabın başlarında bölüm bölüm olan konular ve kişiler arasında bağlantı kırmakta biraz zorlandım. '' Herhalde böyle devam edecek. '' derken biraz da olsak merak duygusu sardı ve ben buna yenik düştüm. Romanda aralarda sıkıştırılan bilgiler ilk zamanlarda güzel ve gayet ilgi çekici geldi. Fakat daha sonra yazarın her yerde aynı kaygıyla bir şeyler anlatmaya çalıştığı fikrine kapıldım. ''Nöron'' kelimesi o kadar çok geçti ki sıkıcı olmaya başlamıştı benim için. Konu olarak bilim, aşk, dünün kimsesiz çocuklarını işeyen romanda hislerimizi, tepkilerimizi, duygularımızı bilimsel anlamada küçük bilgilerle anlatıyor. Duygulandım, içimi acıtan yerler oldu. Seçilen isimlerin zorlama gibi geldiğini söylemek istiyorum. '' Tesla, Meryam, İllias, Perit.. '' Merak uyandıran bir olay örgüsü söz konusu fakat kitabın yarım kalması konusu şek hoşuma gitmedi. Dil ve anlatım olarak daha iyi olabilirdi diye düşünmeden edemiyorum. Yazarın yaratıcılık ve kurgu konusunda gerçekten iyi olduğunu söyleyebilirim. Kitapta geçen tesadüfün bu kadar fazla olması da bir süre sonra yine mi diye düşündürüyor. Sözün özüne gelecek olursak kalın sayılabilecek bir kitap olmasına rağmen birkaç günde bitebilecek akıcılıkta. Birçok şeyi göz önüne alınca da okunmaya değer olduğu düşüncesindeyim. Okuyacak olanlara keyifli okumalar dilerim.. Pia Mater Serkan Karaismailoğlu
Pia MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 201919bin okunma