Son Kadeh
2020 43. kitabı
Erkek dili ile hapsedilen bir aşık midir Adrine yoksa ruhunu tanımak isteyen birine mi yenik düşmüştür. Aşık olmanın kudretinin tesiri onu cok etkiliyor.Mikayel ona tutkulu bir şekilde aşıktır da zaten.Adrine münasip olan budur der ve evlenir.Hayatta kendine bir rol seçer ve bu rolü oynar.Ancak Mikayel in kasvetli ve karamsar ruhu Adrine i gitgide yalnizlastirit ve ruhunu büzüşturur.Ama o kendini haklı çıkarmak icin kocalarını acıklı renklerle takdim edeceklerden biri degildir.syf:34 haklı olduğunu ortaya koymak için utanmak gerekir ve utanç ancak ve ancak Bulanık ve itiraf edilememiş dahili hislerden ileri gelebilir .hem ben neden bir zafer'den utanayım nihayetinde en büyük zafer insanın şahsi saadetini bulması değil midir? Diyor ama sürekli Mikayel in hâletiruhiye sinden bahsetmekten de vazgeçmiyor içten içe bir huzursuzluğu var. kendi içinde hudutsuz ve durmadan değişen duyguları var. O belli prensiplerim var Bu şartlarda böyle davranırım şu şartlarda şöyle davranırım diyen bir kadın değil.Hassas duygusal işte bence tüm sorun onun ruhunun güzelliğini anlayan bir insanla karşılaşmaması. Ondaki karşı cins arayışı değil belki de ruh eşinin arayışı .Bunun içinde hep acı çekmiş ve en son çocukları ile bu acıyı unutmaya çaba göstermiş. Son sevdamızdi bu bizim ,sevgilim, son Kadehimiz... onunla sarhoş olacaktık ağır ağır, letafet ve güzellikle. gün batımının, biz onun her saniye sönmesini bekliyor, Hatta çoktan sönmüş olduğunu düşünüyorken,gökkubbenin üstünde, sürpriz parıldama lar ve rengarenk Işıklar içinde ertelenmesi gibi... son kadeh ...Ve o hepsinden çok baş döndürendi, hepsinden fazla heyecanla hayatla ve ihtişamla dolu olan...... Eğer bazı duyguların tüm acikligiyla cesurca yazilmasindan ve düz yazida şiirsel anlatımından hoşlanıyorsanız ve feminist edebiyat ile ilgileniyorsanız bu kitabı muhakkak okuyun derim.
Son KadehZabel Yesayan · Aras Yayıncılık · 2018108 okunma