Hamlet
2020 30. kitabı
Merhaba bu ayın okuduğum on beşinci ve aynı zamanda son kitabı olan #hamlet #kitapyorumu ile karşınızdayım. : : Kitabımız trajedeli temalı bir tiyatro oyunu. Bu ay okuduğum ikinci tiyatro türünden eser ve aşırı sevdim. Kafiyeli ve şiirsel bir anlatıma sahip bu durum bir tık okunmasını zorlaştırabilir sizin için belki ama olay o kadar akıcı ve cümleler öyle güzel ki elinizden bırakamayaksınız. Ve anlatımdaki bu değişiklik size de iyi gelebilir. Şahsen bana geldi Bu ayı bu kitap ile kapattığım için mutluyum. Şimdi konusundan bahsedeyim. . . Hamletciğimizin babası olan Kral ölüyor ve Hamlet’in amcası Kral oluyor. Hamlet iki ay sonra annesinin amcasıyla evlendiğine tanık oluyor( ay varya kitapta buralarda bir cümleler kuruyor yani yazıklar olsun sana Queen demekten kendinizi alamıyorsunuz). Hamlet babasının hayaletinden babasının ölmediğini, öldürüldüğünü öğreniyor. Bundan sonra Hamlet’i tutabilene aşk olsun zaten. Herkesi delirdiğine inandırıyor (ama bence zaten bir tık delirdi gerçekten o ara). Spoilere girmek istemiyorum devamını siz okuyup öğrenin canlarım. Yani intikam ateşi Danimarka’yı yakıp geçiyor. Evet olay Danimarka’da geçiyor. Favori bölümüm Hamlet’in mezarlıktaki Kralın soytarısı Yorick’in kafatasına doğru konuşma yaptığı bölüm( bende normal değilim). Kitapta dert ve keder var arkadaşlar. Severiz böyle şeyleri biz. Okuyalım okuyalım. Kitaplarla kalın.
HamletWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202358,5bin okunma