2020 21. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2020 00:38
Merhabalar Komünist Manifesto dan bir önce John Stuart Mill'in Özgürlük Üzerine kitabını okudum. Orada düşünce özgürlüğü hakkında her görüş dile getirilmeli, her düşüncede işe yarayacak iyi yönler olabilir diyordu. Bu görüş ile Komünist Manifestoyu okumaya başladım. Bu kitabı okurken tabi kide Kutsal Kitap okur gibi her cümlesi doğru her cümlesine inanılması gerekir gibi okumayacaksınız sonuç itibari ile hemen hemen 160 yıl öncesinin düşünceleri bunlar değişime uğrayabilir.(çoğunlukta uğramamış.) Benim için aşırı gelen yönleri de vardı ama katıldığım yönleri de var. Komünizm, Karl Marx, Frıedrıch Engels hakkında okuduğum ilk kitap kısaca burjuva sınıfı ile işçi sınıfını ele alıyor. Burjuvaların işçileri sömürmesi üzerine katı önlemler ve fikirler beyan ediyor. Aklıma ilk gelen Marx ve Engels 28-29 yaşlarında ne düşünceler üretmişler günümüzde ülkemizde bu yaşlarda düşüncelerini özgürce dile getiremiyorsun bile...(siyaset acilen gençleşmeli :) okuma snucunda bir soru ve bir ödev çıkarttım. Komünizm özgürlüğü ne derece kısıtlar ? Marx ve Engels e ait diğer eserleri okumalıyım. Keşke bu kitapları okuduktan sonra fikir alışverişinde bulunacağım bir arkadaşım olsaydı :) Kitap korkacağınız kadar ağır terimler içermiyor bence muhakkak okumalısınız. Yeni bir kitapta yeni bir dünyada görüşmek üzere :)
Felsefe
Komünist ManifestoKarl Marx · Can Yayınları · 202416,4bin okunma